Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 271 (7272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mare atenţie

Ghiuluri de tinichea, vândute de infractorii voiajori drept bijuterii de aur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comercianţii-infractori voiajori au revenit în forţă, iar victimele cad una după alta. Se întâmplă aproape zilnic, în diferite zone ale judeţului, motiv pentru care poliţiştii le atrag atenţia oamenilor să aibă grijă şi să manifeste multă prudenţă când li se oferă diferite bunuri.

Unul dintre cazurile de acest fel s-a înregistrat sâmbătă, 16 noiembrie, când poliţiştii din Vatra Dornei au observat o maşină cu număr de Bulgaria, în care se aflau două persoane, una din Buzău şi alta din Urziceni. Cei doi încercau să vândă mai multe ghiuluri despre care afirmau că ar fi din aur. În realitate, marfa era tinichea curată, şi doar intervenţia oamenilor legii a făcut ca cineva să nu fie ţepuit.

Un alt caz s-a înregistrat la Dărmăneşti, în ziua de joi, 14 noiembrie. Totul a plecat de la o sesizare din care rezulta că un bătrân de 83 de ani a fost lăsat fără o sumă importantă de bani. Persoana care a sesizat acest aspect a precizat şi cine sunt suspecţii, respectiv trei persoane care se deplasează cu un autoturism înmatriculat în județul Neamț și comercializează pilote și perne.

În baza acestor indicii, poliţiştii au oprit în trafic, la Cumpărătura, maşina suspectă, în care au identificat patru persoane, respectiv un bărbat de 27 de ani, două femei, una de 20 de ani și cealaltă de 41 de ani, precum și un minor de 2 ani, toți din județul Iași.

Toate cele patru persoane au fost duse la Poliţia municipiului Suceava, iar în urma controlului corporal asupra femeii de 41 de ani s-a găsit suma de 835 de lei. Iniţial, femeia a declarat că banii provin din vânzarea unei pilote și a două perne, dar ulterior a recunoscut că a furat banii din casa octogenarului.

Banii i-au fost returnaţi proprietarului, care a ales să se împace cu hoţii. Totuşi, vânzătorii ambulanţi au rămas fără marfa cu care mergeau drept acoperire. Este vorba de 14 pilote, 8 perne și mai multe cearșafuri pe care le comercializau fără acte de provenienţă.

„Infractorii voiajori dispun de mijloace de transport şi îşi adaptează activitatea infracţională în funcţie de vulnerabilităţile identificate în teren. Abordează persoane întâlnite pe stradă sub diverse pretexte (ca fiind turişti, având probleme medicale, vânzare de obiecte etc.) culegând astfel informaţii cu privire la persoane care deţin sume de bani sau bunuri de valoare. Deseori activitatea infracţională se desfăşoară în mai multe zile, după documentarea cu privire la anumite persoane, zone şi locaţii, trecându-se la săvârşirea infracţiunii propriu-zise. Pentru a nu cădea victime ale infracţiunilor comise de infractorii voiajori le recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor oferte comerciale aparent avantajoase şi să nu furnizeze date cu privire la vecini sau alte persoane”, a declarat comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.

Poliţiştii suceveni le mai recomandă cetăţenilor să nu le permită vânzătorilor ambulanţi să intre în locuinţe, deoarece în momente de neatenţie aceştia sustrag chiar şi bunuri din casă. 

„De asemenea, nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile. Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, le recomandăm să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane”, au mai arătat reprezentanţii IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghiuluri de tinichea, vândute de infractorii voiajori drept bijuterii de aur.
 Vizualizări articol: 1216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ghiuluri de tinichea, vândute de infractorii voiajori drept bijuterii de aur5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei