Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 268 (7269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

CCI Suceava invită firmele din județ să transmită solicitările de școlarizare pentru învățământul dual

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Camerei de Comerț și Industrie Suceava a invitat firmele din județ să transmită solicitările pentru învățământul dual. Președintele CCI Suceava, Lucian Gheorghiu, a precizat că recrutarea forței de muncă a devenit deja o problemă aproape generalizată a companiilor din România. Lucian Gheorghiu a precizat că învățământul dual pentru nivelul 3 de calificare profesională, reglementat prin metodologie specifică, aprobată prin OMEN nr. 3554/2017, reprezintă o formă de organizare a învățământului profesional care se adresează absolvenților clasei a VIII-a, are o durată de trei ani, iar pe parcursul celor trei ani sunt organizate stagii comasate de practică derulate la operatorul economic.

„Învățământul dual prezintă numeroase avantaje atât pentru elevi și părinți, dar și pentru firmele implicate în acest sistem. Astfel, companiile beneficiază de o serie de facilități fiscale precum deducerea, din venitul impozabil, a cheltuielilor efectuate în baza contractelor încheiate cu unitățile de învățământ pentru organizarea și desfășurarea învățământului profesional și tehnic sau deducerea amortizării cheltuielilor aferente cu mijloacele fixe și investițiile”, a explicat Lucian Gheorghiu. El a arătat că la nivelul județului Suceava sunt incluși, în momentul de față, în procesul de formare prin învățământ dual un număr total de 368 elevi, 18 elevi în clasa a XI-a, 76 în clasa a X-a și 274 în clasa a IX-a, organizați în nouă unități de învățământ și în colaborare cu firme precum Ambro SA, Betty Ice SRL, Trutzi SRL, Sidem SRL, Linda Ecotil SRL, Sumec SA, Conbucovina SA.

Președintele executiv al CCI Suceava a mai precizat că oferta educațională propusă de instituțiile de învățământ către operatorii economici este una foarte variată și include calificări precum tinichigiu vopsitor auto, mecanic auto, operator mașini cu comandă numerică, sudor, electromecanic utilaje și instalații industriale, frigotehnist, electrician constructor, electrician exploatare joasă tensiune, tâmplar universal, tapițer-plăpumar-saltelar, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, instalator instalații de încălzire centrală, instalator instalații de ventilare și de condiționare, zidar-pietrar-tencuitor, dulgher-tâmplar-parchetar, mozaicar montator placaje, zugrav, ipsosar, vopsitor, tapetar, izolator, constructor drumuri și poduri, bucătar, ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație și cofetar-patiser.

În final, Lucian Gheorghiu a spus că pentru stabilirea cifrei de şcolarizare în învăţământul dual şi în învăţământul profesional pentru anul şcolar 2020-2021, firmele interesate sunt invitate să transmită, până la data de 22 noiembrie 2019, solicitările de școlarizare în învățământul dual, conform nevoilor proprii de resurse umane calificate. Solicitările trebuie transmise către Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, conform modelului de solicitare disponibil la adresa de internet petrumusat.ro/oferta-de-scolarizare-in-invatamantul-dual-pentru-anul-scolar-2020-2021/, pe adresa: registratura.cndipt@gmail.com.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CCI Suceava invită firmele din județ să transmită solicitările de școlarizare pentru învățământul dual.
 Vizualizări articol: 1216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CCI Suceava invită firmele din județ să transmită solicitările de școlarizare pentru învățământul dual0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Verze murate cu gutui Este una dintre acele conserve care se dovedesc nu doar gustoase, ci și atât de sănătoase încât devin adevărate leacuri naturale pe timp de iarnă. Varza tocată astfel murată, cu adaos de gutui, este mai puțin acidă și parcă alunecă... Citeşte