Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 239 (7240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Grădiniţa Pătrăuţi a organizat „Ziua Erasmus”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mobilitatea internaţională şi cetăţenia europeană au fost din nou în centrul Erasmus Day 2019 la Grădiniţa Pătrăuţi. Deoarece Grădiniţa cu Program Normal din cadrul Şcolii Gimnaziale “Constantin Morariu” Pătrăuţi este instituţie beneficiară Erasmus +, un actor european al programului, în cadrul Erasmus Day a oferit participanţilor şansa de a răspândi cuvinte frumoase despre experienţele Erasmus şi parteneriatele şcolare.

Conferinţa Internaţională „Promoting Innovation through the development of creativity and imagination” a fost organizată pe 10 octombrie, cu scopul de a valorifica şi populariza experienţe şi demersuri didactice reuşite, care abordează educaţia şcolară în contexte formale şi nonformale în Europa. Graţiela Meşteriuc, coordonator de proiect, a prezentat proiectul derulat în parteneriat cu instituţii de educaţie precum: Churchdown Village Infant School, Marea Britanie, Churchdown Village Junior School, Marea Britanie, Primary School of Kandanos, Grecia, Vakifbank Ataturk Secondary School, Turcia, Primary School No. 1 for them. Boleslaw the Brave, Polonia, EL Membrillar, Spania.

 

”Punţi" de legătură între parteneri din mai multe ţări

Consilierul educativ Raluca-Maria Toader a precizat că Erasmus face parte din programul UE de învăţare pe tot parcursul vieţii, care permite europenilor să înveţe lucruri noi şi să îşi dezvolte deprinderi noi de-a lungul vieţii. Grădiniţa Pătrăuţi a organizat Ziua Erasmus, un eveniment cu ocazia căruia toţi cei implicaţi în activităţile Erasmus: primarul comunei Pătrăuţi, inspectori şi metodişti ai Inspectoratului Judeţean Suceava, directori şi cadre didactice din şcoli sucevene, au fost invitaţi să îşi exprime opiniile vizavi de beneficiile unui asemenea program pentru elevi, părinţi, profesori sau comunitate.

În cadrul întâlnirii, au fost prezentate de către ambasadorii Erasmus - cadre didactice participante în mobilităţi internaţionale, activităţile desfăşurate în anii de implementare şi rezultatele obţinute. Profesorii implicaţi direct au prezentat etapele unui proiect de parteneriat strategic între şcoli şi au realizat o diagnoză a activităţilor în cadrul programelor europene. Directorul şcolii, prof. Mihaela Grijincu, a afirmat că aceste proiecte au creat "punţi" de legătură între parteneri din mai multe ţări cu scopul de a creşte cooperarea internaţionalăşi locală, prin dezvoltarea de produse educaţionale de calitate şi inovatoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grădiniţa Pătrăuţi a organizat „Ziua Erasmus”.
 Vizualizări articol: 1737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grădiniţa Pătrăuţi a organizat „Ziua Erasmus”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei