Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 239 (7240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Formare profesională

CCI Suceava organizează un curs pentru specializarea "responsabil cu protecția datelor cu caracter personal"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Camera de Comerț şi Industrie Suceava anunță lansarea unui curs de formare pentru specializarea "responsabil cu protecția datelor cu caracter personal". Preşedintele executiv al CCI Suceava, Lucian Gheorghiu, a spus că în contextul intrării în vigoare a Regulamentului UE 679/2016 privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR), fiecare utilizator de date cu caracter personal, indiferent dacă le prelucrează, stochează sau nu, are obligația de a asigura confidențialitatea acestora prin măsuri specifice. Lucian Gheorghiu a precizat că aceste măsuri pot fi implementate doar de către un angajat propriu, certificat în acest sens, sau prin externalizarea acestor tipuri de activități.

„Este de reținut că nerespectarea amendamentelor GDPR poate atrage penalizări financiare considerabile, amenda aplicată având o valoare între 10.000 lei şi 200.000 de lei, iar autoritatea publică centrală autonomă cu competență generală în domeniu este Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal”, a spus Gheorghiu. El a adăugat că din datele oficiale comunicate de ANSPDCP, la finalul lunii mai 2019 erau înregistrate 398 de notificări de încălcări de securitate a datelor cu caracter personal, 5260 plângeri şi sesizări, se efectuaseră 485 investigații din oficiu şi 496 la plângerile persoanelor vizate, fiind aplicate 57 de măsuri corective, adică recomandări făcute de către Autoritate organizațiilor în cauză pentru a se conforma, şi au fost acordate 23 de avertismente.

În acest context, Lucian Gheorghiu a declarat că CCI Suceava, în colaborare Professionals Business Knowledge SRL, organizează începând cu data de 11 noiembrie 2019 cursul de formare profesională pentru specializarea "responsabil cu protecția datelor cu caracter personal".

La finalizarea programului de formare profesională se organizează examen de absolvire, constând într-o probă teoretică de verificare a cunoştințelor şi o probă practică care vizează evaluarea competențelor obținute de participant. Preşedintele executiv al CCI Suceava a precizat că atestarea finalizării programului de formare profesională de către participanți va fi concretizată prin certificate de absolvire, certificate de Autoritatea Națională pentru Calificări, eliberate prin Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, însoțite de suplimentul descriptiv care atestă competențele dobândite.

Certificatul de absolvire are recunoaştere internaţională dacă este tradus şi apostilat.

Relații referitoare la procedura de înscriere la acest curs, precum şi alte detalii legate de desfăşurarea programului de formare profesională se pot afla de pe site-ul Camerei de Comerț şi Industrie Suceava, www.ccisv.ro/content/cursuri-de-formare-profesionala/  sau la numărul de telefon: +40 230.521.506.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CCI Suceava organizează un curs pentru specializarea "responsabil cu protecția datelor cu caracter personal".
 Vizualizări articol: 1825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CCI Suceava organizează un curs pentru specializarea "responsabil cu protecția datelor cu caracter personal"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei