Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 237 (7238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri de prevenire

80 de incendii în puțin peste o lună, în județ. Pompierii atrag atenția că sezonul rece aduce o creștere a numărului acestora

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava a anunțat că de la începutul lunii septembrie și până în prezent, pe raza județului s-au înregistrat 80 de incendii, din care mai mult de jumătate (46) au avut cauza de natură electrică sau legată de sistemele de încălzire (coșuri de fum necurățate, mijloace de încălzire nesupravegheate, jar sau scântei căzute din sobe). Aceste cifre trebuie luate ca un avertisment în condițiile în care nici nu am intrat încă în sezonul rece, iar statisticile din anii trecuți arată că atunci când este foarte frig creşte exponențial numărul incendiilor pornite de la sistemele de încălzire. Cele mai dese sunt incendiile de la coșurile de fum neizolate sau necurățate, ori de la sobele defecte, care „scapă” scântei în exterior.  

În aceste condiții, pompierii au reamintit câteva din regulile de bază de la care nu ar trebui să se abată un consumator, în funcție de mijlocul de încălzire pe care îl folosește.

La sobe, înainte de utilizare, acestea trebuie verificate, reparate și curățate în perfectă stare de funcționare. Este interzisă aprinderea focului în sobe prin turnare ori stropire cu benzină, petrol sau alte lichide. Sobele se vor utiliza numai cu uşiţa de alimentare închisă. La construcţia unei sobe, se va avea în vedere ca fundaţia proprie a acesteia să nu fie amplasată direct pe pardoseala combustibilă sau pe grinzi de lemn ale planşeelor. În camerele în care încălzirea se realizează cu sobe este interzisă igienizarea cu substanţe inflamabile a duşumelelor şi a oricărui obiect.

În cazul coșurilor de evacuare, este obligatorie verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată. De aici, de la coșurile de fum, pleacă, după cum am amintit, foarte multe incendii devastatoare. Un alt detaliu important, coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor. În podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere

Montarea, dar mai ales punerea în funcţiune a unei centrale termice de apartament se va efectua, în mod obligatoriu, de către personal autorizat şi care, la final, va elibera o serie de documente în conformitate cu Prescripţiile Tehnice în vigoare, cum ar fi Autorizaţia de funcţionare sau Verificare tehnică periodică.

Verificarea etanşeităţii buteliei de aragaz şi a instalaţiei de alimentare cu gaze se va face cu emulsie de apă şi săpun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 80 de incendii în puțin peste o lună, în județ. Pompierii atrag atenția că sezonul rece aduce o creștere a numărului acestora.
 Vizualizări articol: 1060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
80 de incendii în puțin peste o lună, în județ. Pompierii atrag atenția că sezonul rece aduce o creștere a numărului acestora0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei