Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 233 (7234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Garda Forestieră Suceava

Tăieri ilegale în valoare de 180.000 de lei, depistate într-o pădure privată, gestionată de un ocol silvic privat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În săptămâna 23-29 septembrie 2019, Garda Forestieră Suceava a avut o activitate susținută de control al respectării regimului silvic pe raza județului Suceava, fiind efectuate 38 de controale și verificări.

„Controalele silvice au vizat asigurarea integrității fondului forestier, exploatările forestiere, circulația materialelor lemnoase pe drumurile publice și activitatea operatorilor economici care prelucrează/depozitează/comercializează material lemnos. S-a acționat preponderent în zonele critice din punctul de vedere al tăierilor fără drept de arbori, identificate prin măsurile complexe de monitorizare instituite”, a spus inspectorul-șef, Mihai Gășpărel.

Volumul total al tăierilor ilegale de arbori constatate în această perioadă a fost de 290 mc, cu o valoare a prejudiciului de peste 180.000 de lei. Cea mai mare parte a acestor tăieri ilegale de arbori a fost constatată în fond forestier privat, într-o suprafață de 7 ha pentru care serviciile silvice sunt asigurate de un ocol silvic privat, respectiv 166 de arbori tăiați ilegal, cu un volum de aproximativ 287 mc și o valoare a prejudiciului de peste 179.000 de lei. Ocolul silvic privat aflat în culpă este Ocolul Silvic "Bucovina", cu sediul în Câmpulung Moldovenesc. Garda Forestieră Suceava a sesizat organele în drept pentru efectuarea cercetărilor ce se impun în acest caz.

În urma controalelor efectuate s-au constatat 23 de situații de încălcare a legislației în vigoare, pentru care s-au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 23.000 de lei. Complementar, a fost dispusă confiscarea fizică a cantității de 68 mc materiale lemnoase, din care 52 mc cherestea și 16 mc lemn lucru rășinoase. Materialul lemnos a fost predat spre valorificare ocoalelor silvice.

Controalele care au vizat legalitatea transporturilor de materiale lemnoase pe drumurile publice au fost efectuate împreună cu polițiștii suceveni, în cadrul planurilor de acțiune comune.

În paralel cu aceste acțiuni, reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava au continuat activitatea de impulsionare a asigurării serviciilor silvice pentru fondul forestier proprietate privată, prin predarea în pază către ocoalele silvice a unei suprafețe de 24 de hectare de pădure.

„Respectarea regimului silvic este obligatorie pentru toți proprietarii sau deținătorii de fond forestier, aceștia având obligația să asigure paza şi integritatea fondului forestier prin structuri silvice autorizate”, a adăugat Mihai Gășpărel, care a precizat că în zonele în care au fost semnalate încălcări privind respectarea regimului silvic, verificările vizând respectarea legislației silvice vor continua.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăieri ilegale în valoare de 180.000 de lei, depistate într-o pădure privată, gestionată de un ocol silvic privat.
 Vizualizări articol: 3161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tăieri ilegale în valoare de 180.000 de lei, depistate într-o pădure privată, gestionată de un ocol silvic privat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei