Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 225 (7226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Flăcări

Un incendiu violent a afectat 13 garaje în zona Rombat, din cartierul George Enescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un incendiu violent a cuprins miercuri după-amiază acoperișurile mai multor garaje în apropiere de sediul Rombat, într-o zonă cu un cvartal de garaje din spatele cartierului George Enescu din Suceava. Flăcările au izbucnit în jurul orei 16.00, un fum negru ridicându-se din spatele cartierului sucevean, în apropiere de pădurea dinspre comuna Șcheia. Focul izbucnit la unul dintre garaje a cuprins pe rând acoperișurile de tip șarpantă, construite din lemn și acoperite cu tablă, un singur garaj fiind cuprins de flăcări și în interior.

Oamenii aflați în zonă au sunat de urgență la 112, solicitând intervenția echipelor de pompieri.

Un martor ne-a povestit că focul s-a extins cu repeziciune de la acoperișul unuia dintre garaje, cel mai probabil un garaj la care o echipă de muncitori lucra la refacerea hidroizolației acestuia cu carton bituminat, folosind flacăra de la butelie: ”Băieții izolau cu o butelie de asta, cu făclii și întindeau carton bituminat pe garaj. O fi scăpat făclia la o temperatură prea puternică, atunci a început și vântul și s-a dus ca un foc de chibrit, ca benzina s-a aprins totul. Dacă a durat 5 minute și s-au aprins toate cele 12 garaje.”

Focul s-a propagat foarte rapid, într-un areal în care construcțiile au fost ridicate foarte aproape una de cealaltă. La fața locului au ajuns pentru intervenție patru echipaje de pompieri și o ambulanță SMURD, care au reușit localizarea și mai apoi lichidarea incendiului. În jurul orei 17.00 pompierii lucrau încă la lichidarea ultimelor rămășițe de foc, urmând a întocmi apoi bilanțul pagubelor înregistrate și depistarea cauzei probabile de izbucnire a focului. Din cauza flăcărilor mari, în pericol de a se aprinde a fost și pădurea aflată în imediata apropiere, însă și materialele depozitate în interiorul garajelor, care au făcut ca intervenția pompierilor să fie una foarte periculoasă. Colonelul Marius Tăuteanu, șeful dispozitivului de intervenție din cadrul  Detașamentului de Pompieri Suceava, ne-a relatat: ”Detașamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu patru autospeciale cu apă și spumă, mașini operative, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un cvartal de garaje. La sosirea pompierilor ardeau aproximativ 300 de metri pătrați de acoperișuri de la cele 12 garaje afectate, în fiecare garaj fiind depozitate materiale combustibile, respectiv butelii, motorină, lacuri, vopsele, mașini. Nu a fost afectat decât acoperișul acestor garaje, focul a fost localizat în timp bun și am reușit să stingem incendiul.”

În final, verdictul dat de către pompieri a fost că incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unor lucrări la hidroizolația unui garaj, făcute cu ajutorul flăcării deschise fără respectarea normelor de prevenire a incendiilor. Numărul garajelor afectate, construite unul în spatele celuilalt sau lipite lateral, a ajuns până la urmă la 13, proprietarii urmând a evalua valoarea pagubelor produse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un incendiu violent a afectat 13 garaje în zona Rombat, din cartierul George Enescu.
 Vizualizări articol: 2347 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un incendiu violent a afectat 13 garaje în zona Rombat, din cartierul George Enescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei