Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 214 (7215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Zonă de agrement

Locuitorii comunei Bilca au transformat un teren viran în „Parcul Prieteniei” după o muncă de nouă luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Duminică, 8 septembrie, „Parcului Prieteniei” din comuna Bilca şi-a deschis porţile pentru locuitorii comunei.

După o muncă de aproape nouă luni de zile, ore bune de voluntariat, contribuţii individuale ale tuturor celor care au dat o mână de ajutor, în colaborare cu autorităţile locale, grupul civic „Iniţiative pentru Bilca” a transformat un teren viran într-un adevărat spaţiu de recreere.

„Parcul Prieteniei” a fost inaugurat în prezenţa a peste 200 de săteni, tineri şi adulţi. Spaţiul cuprinde alei din piatră, băncuţe care te îndeamnă să te odihneşti, teren de volei, teren de fotbal, spaţiu de joacă pentru copii, zonă pentru grătare, un foişor, zonă pentru foc de tabără şi chiar o zonă pentru proiecţii în aer liber, toate realizate la iniţiativa şi prin implicarea unor oameni care au înţeles că au şi ei o responsabilitate pentru felul în care arată comuna lor şi n-au mai stat pe gânduri.

Participanţii s-au bucurat împreună de faptul că un teren viran din comuna lor a fost transformat într-un parc natural, unic în zonă. Copiii s-au întins în hamacele legate de copacii umbroşi, bătrânii povesteau cu nostalgie de vremuri trecute, iar în aceeaşi după-amiază, grupul civic a organizat şi o proiecţie în aer liber a meciului de fotbal România – Malta.

„Ne bucurăm că am reuşit să creăm acest spaţiu comunitar în comuna noastră, un loc unde oamenii pot petrece timpul frumos, pot citi pe o bancă, pot socializa, organiza un grătar sau chiar o proiecţie de film în aer liber. Ne-am dorit să vedem că Bilca se dezvoltă şi am trecut de la iniţiativă la acţiune. A fost o atmosferă cum n-am văzut de multă vreme în comună, un timp petrecut frumos împreună. Ar trebui să găsim mai des lucruri care ne unesc decât cele care ne dezbină, căci nu am ales să ne naştem cu toţii în aceeaşi comună, dar dacă soarta a decis astfel, e important să conştientizăm că bunul ei mers ţine de fiecare dintre noi. Sperăm ca prin acest efort să determinăm şi alţi cetăţeni şi chiar alte comune să ne urmeze exemplul, să se implice pentru înfrumuseţarea vieţii de la ţară”, au declarat Luca Ciubotaru, Iosif Cîrstean şi Sorin Puha, membri ai grupului civic „Iniţiative pentru Bilca”.

Întregul efort de amenajare a acestui parc s-a realizat prin contribuţia a peste 30 de săteni (de la utilaje pentru lucrări, muncă fizică, idei, donaţii în bani sau materiale – lemn, vopsele, obiecte etc.) şi cu sprijinul autorităţilor locale. Cert e că se poate, oamenii cu iniţiativă transformă comunitatea.

Grupul civic „Iniţiative pentru Bilca” a apărut în urmă cu un an (în 2018), din prietenia unor cetăţeni ai comunei care şi-au dorit să dea ceva înapoi locului din care au plecat sau în care locuiesc. De la acţiuni culturale, sociale sau chiar refacerea unor porţi tradiţionale de la intrarea în comună, toate aceste acţiuni civice au arătat că acolo unde există iniţiativă şi oameni dispuşi să dea puţin din timpul lor şi pentru comunitate, apar şi rezultatele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuitorii comunei Bilca au transformat un teren viran în „Parcul Prieteniei” după o muncă de nouă luni.
 Vizualizări articol: 1675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Locuitorii comunei Bilca au transformat un teren viran în „Parcul Prieteniei” după o muncă de nouă luni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mujdei copt Dacă ne place mult friptura cu usturoi, dar nu vrem să mirosim foarte neplăcut după masa copioasă, acest sos este o variantă preferabilă. Durează un pic mai mult pregătirea, dar ce iese este savuros și ușor de făcut în câteva minute.Avem... Citeşte