Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 213 (7214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Săgeţi

Deputatul Ioan Balan acuză Guvernul că a condamnat Regiunea de Nord-Est la o sărăcie lucie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul liberal de Suceava Ioan Balan şi-a exprimat indignarea faţă de guvernele care s-au succedat la conducerea României din 2012 şi până în prezent pentru faptul că au condamnat la „sărăcie lucie” Regiunea de Nord-Est a României. Ioan Balan a venit şi cu cifre concrete şi a arătat că potrivit evaluărilor Eurostat și ale Institutului Național de Statistică al României, Regiunea de Nord-Est a României conduce în topul regiunilor cele mai sărace din Uniunea Europeană. „Indicatorul de bază după care se fac aceste evaluări este Produsul Intern Brut pe locuitor, care pentru Regiunea de Nord-Est a României reprezintă numai 39% din media europeană. Explicațiile privind PIB-ul pe locuitor atât de scăzut sunt legate de ritmul modest de realizare a investițiilor publice în această regiune, absența infrastructurii rapide de transport rutier și feroviar, precum și ritmul aproape inexistent al amplasării investițiilor străine, care să genereze un spor de valoare adăugată brută, locuri de muncă bine plătite, ofertă directă la nivel național și transfer de cunoaștere”, a precizat Ioan Balan.

Deputatul liberal spune că lipsa investiţiilor în această regiune este de neînţeles şi asta pentru că la nivelul Guvernului există două structuri care ar trebui să stimuleze alocarea de fonduri: Ministerul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, respectiv Departamentul pentru Investiţii Străine și Parteneriat Public-Privat.

Plecând de la aceste realităţi, şi anume că din punct de vedere administrativ România are instituțiile necesare care ar trebui să faciliteze amplasarea investițiilor străine directe în Regiunea de Nord-Est, parlamentarul sucevean i s-a adresat ministrului pentru Mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat Ştefan-Radu Oprea.

„Care a fost volumul total al investițiilor străine directe, în perioada 2012-2019, la nivelul Regiunii Nord-Est? Câte investiții străine directe cu o valoare mai mare de 25 milioane de euro s-au locat în Regiunea de Nord-Est în perioada 2012-2019? Ce demersuri concrete a făcut ministerul în acest sens și cu ce investitori strategici a purtat negocieri?”, sunt câteva din întrebările adresate ministrului Ştefan-Radu Oprea.

Deputatul Ioan Balan mai vrea să ştie dacă intențiile exprese ale unor investitori strategici din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii de a face investiții majore în România se vor regăsi şi în Regiunea de Nord-Est. De asemenea, parlamentarul sucevean vrea să ştie dacă la nivelul ministerului va fi promovat vreun pachet de facilități pentru investitorii străini majori, astfel încât Produsul Intern Brut pe locuitor să crească în mod consistent și într-un ritm rapid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan acuză Guvernul că a condamnat Regiunea de Nord-Est la o sărăcie lucie.
 Vizualizări articol: 1190 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan acuză Guvernul că a condamnat Regiunea de Nord-Est la o sărăcie lucie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei