Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 213 (7214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment retro

Dacii liberi vor căuta zimbrii la ediţia a II-a a Raidului Moldovei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un eveniment retro de gală, Raidul Moldovei, se va desfăşura în perioada 21-22 septembrie, în judeţul Suceava. Competiţia destinată maşinilor de epocă a fost concepută ca o acţiune naţională, la care pot participa maximum 35 de maşini retro din toată ţara şi din Republica Moldova, fiecare cu pilot şi copilot.

Aşa cum am aflat de la Iulian Todirică, preşedintele Retromobil Club Suceava, până miercuri au confirmat participarea peste 30 de echipaje, abordarea traseului este una degajată, cu câteva popasuri pentru a vizita o parte din obiectivele reprezentative pentru judeţul Suceava. La fel ca la ediţia de anul trecut, în care coloana de 40 de maşini retro a pornit de la Palatul Culturii din Iaşi şi a ajuns în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, organizatorii, Retromobil Club România, Retromobil Club Suceava şi Federaţia Internaţională a Vehiculelor Antice (FIVA), recomandă ca ţinuta participanţilor la raidul “Dacii liberi în căutarea zimbrului” să fie una tradiţională naţională.

Startul spre Câmpulung Moldovenesc va fi dat pe 21 septembrie, la ora 10,00, din incinta autogării Romfour din Fălticeni. Prima oprire, programată în jurul orei 11,30, va fi la Mănăstirea Voroneţ. La ora 12,30 se va pleca în căutarea zimbrului pe traseul Mănăstirea Voroneţ – Vama – Vatra Moldoviţei, unde, între orele 14,30-15,30, participanţii vor vizita Mănăstirea Moldoviţa, iar pasionaţii de maşini le vor putea admira în parcarea mănăstirii. Maşinile se vor pune din nou în mişcare la ora 15,30, spre Câmpulung, unde, la ora 16,30, piloţii şi copiloţii sunt aşteptaţi la o plimbare cu telegondola, urmând ca la ora 18,00 dacii liberi să fie adăpostiţi la Casa Poveste şi Hotel Şandru.

Duminică, 22 septembrie, între orele 10,00-14,00, maşinile care au făcut istorie, modele de lux, dar şi din gama celor care au fost destinate maselor, vor putea fi admirate în expoziţia organizată pe platoul din faţa Primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc. După ora 14,00, Dacii liberi se vor îndrepta spre „bordeiele” lor.

„Avem onoarea de a organiza a doua ediţie a Raidul Moldovei <Dacii liberi în căutarea zimbrului>, prima ediţie fiind dedicată Unirii şi desfăşurându-se pe traseul Iaşi - Chişinău. Se anunţă o participare foarte bună, cu maşini bine cotate, unele modele foarte rare, venite din mai toată ţara. Nu am fi reuşit să organizăm această manifestare dacă nu am fi avut parteneri de încredere, Primăria municipiului Fălticeni şi Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc, şi câţiva sponsori principali: Ciprian Savin şi pensiunea muzeu Casa Poveste, Romfour, Medos Construct & Consulting, Constantin Berariu şi SC Gamar, Calcarul SA Pojorâta, dar şi alţi iubitori de maşini de epocă care ne-au oferit ajutorul”, a precizat fălticeneanul Iulian Todirică, preşedintele Retromobil Club Suceava şi unul dintre colecţionarii de maşini retro cu cele mai rare modele din toată ţara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacii liberi vor căuta zimbrii la ediţia a II-a a Raidului Moldovei.
 Vizualizări articol: 1694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dacii liberi vor căuta zimbrii la ediţia a II-a a Raidului Moldovei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei