Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 212 (7213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

În șantier

Început de an școlar la Gulia. Elevii sunt relocați la Săndeni până la finalizarea reabilitării școlii din sat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luni dimineață, 9 septembrie, toate drumurile au dus la școală, fie că a fost vorba de grădiniță, școală primară sau gimnazială, ori liceu.

Forfotă a fost și printre elevii școlii din Gulia, aceștia pășind în noul an școlar în condiții ceva mai dificile, întrucât școala gimnazială din Gulia, unde aceștia ar fi trebuit să învețe, se află în reabilitare generală.

Ca atare, elevii sunt relocați temporar la Săndeni, la fosta școală de acolo, până când lucrările de modernizare vor fi finalizate la unitatea din Gulia.

„Cu ajutorul Primăriei Dolhasca, elevii din satul Gulia vor fi transportați la Săndeni, în localul fostei școli. Sperăm că elevii vor învăța aici până cel târziu la sfârșitul anului calendaristic”, a menționat prof. Lucian Dimitriu, inspector școlar pentru rromi.

 

Diversitate etnică și confesională

Deschiderea festivă de la Săndeni s-a desfășurat în curtea școlii, cu participarea elevilor din clasele primare și gimnaziale, întâmpinați de profesori și diriginți, de către conducerea unității și de reprezentanți ai Inspectortatului Școlar Județean.

 „Școala Gimnazială Gulia reprezintă o veritabilă miniatură a multiculturalismului, a diversității etnice și confesionale care particularizează orașul Dolhasca și, de un secol și jumătate încoace, este un spațiu de educație atât în limba română, cât și în limba rromani”, a completat inspectorul școlar Lucian Dimitriu.

În această limbă a transmis un mesaj și directoarea liceului, profesor Elena Roman: “Eu vă asigur că profesorii acestui colegiu se vor strădui să transforme informația în cunoaștere, iar cunoașterea în experiență. Vor fi perseverenți pentru că astfel îi vor învăța pe elevii lor să prețuiască viața, speranța, motivația, fermitatea, precum și capacitatea de a depăși orice obstacole și eșecuri. Vă dorim să fiți încrezători, să găsiți la noi mai mult decât v-ați fi așteptat, dar mai ales – să vă găsiți pe voi înșivă!”.

La finalul ceremoniei – pe fundalul sonor reprezentat de piesele legendarei formații de muzică Damian&Brothers, elevii au intrat la clase; unii dintre ei – bobocii – au fost nerăbdători să-și cunoască noii colegi și profesori, în timp ce alți școlari s-au revăzut în clasele lor cu diriginții și au stabilit împreună un plan „de bătaie” pentru noul an școlar care îi așteaptă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Început de an școlar la Gulia. Elevii sunt relocați la Săndeni până la finalizarea reabilitării școlii din sat.
 Vizualizări articol: 1517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Început de an școlar la Gulia. Elevii sunt relocați la Săndeni până la finalizarea reabilitării școlii din sat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei