Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 205 (7206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilitate

Compartiment de consultaţii rapide şi tratament pentru cazurile care nu sunt urgenţe, la Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a alocat un spaţiu în Unitatea de Primiri Urgenţe pentru acordarea îngrijirilor medicale pacienţilor care nu sunt cazuri de urgenţă, adică cei care la triaj primesc cod albastru şi alb. Reglementările prevăd pentru aceste categorii de pacienţi un timp de aşteptare până la primul contact cu medicul urgentist de 120 de minute (două ore) pentru cod albastru şi de 240 de minute (patru ore) pentru cei cu cod alb. Pentru a diminua aglomeraţia în UPU a fost înfiinţată aşa-numita zonă Fast Track, unde un medic şi un asistent din UPU evaluează cazurile non-urgenţe. În funcţie de numărul de medici/tură, funcţionarea Fast Track acoperă în principiu intervalul orar 11.00-23.00.

Conform monitorizării timpilor de aşteptare din UPU Suceava, până acum nu au fost cazuri în care un pacient să aştepte 240 de minute până să fie văzut de medicul urgentist. Monitorizarea din luna iulie a.c., de exemplu, arată că triajul pacienţilor se face pe loc, iar media de la prezentarea în UPU până la internare a fost de 160 de minute. De la prezentare până la primul contact cu medicul urgentist media de aşteptare a fost în luna iulie de 33 de minute, la fel ca şi până la sosirea medicului de gardă din secţii pentru consult de specialitate. De la prezentare până la primele investigaţii media de aşteptare a fost de 47 de minute.

Dacă pentru analizele de sânge care se efectuează în UPU durata este de 17-20 de minute, în cazul în care este necesar ca acestea să fie efectuate în laborator durata poate creşte şi la două ore.

În cazul în care pacientul are nevoie de ecografie, radiografie sau computer tomograf, se adaugă timpul necesar atât efectuării investigaţiei, cât şi interpretării rezultatului. În cursul zilei, aceste investigaţii sunt realizate de către medicii din UPU (unul dimineaţa, unul după-amiaza) şi rezultatele se dau în circa 30 de minute, dar noaptea toate aceste servicii sunt asigurate de medicul de gardă din Laboratorul de Radiologie şi Imagistică al spitalului şi durata poate ajunge şi la două ore.

 

Afecţiunile cu care pacienţii pot fi examinaţi în procedură Fast Track

Media prezentărilor în UPU Suceava este de 370 de pacienţi, dintre care circa 270 în cursul zilei şi 90-100 de pacienţi în cursul nopţii. Personalul care le asigură acestora consultaţiile, analizele, investigaţiile şi tratamentul este format din 3-4 medici, 12-13 asistente (cu tot cu SMURD) şi 4 infirmiere în intervalul 8.00-20.00 şi 2 medici, acelaşi număr de asistente şi trei infirmiere în cursul nopţii. În weekend sunt doi, trei medici ziua şi doi medici noaptea. La UPU - Pediatrie sunt trei medici dimineaţa, doi după-amiaza şi unul în cursul nopţii.

Afluxul de pacienţi şi faptul că mai mult de jumătate dintre cei care se prezintă la UPU au probleme care nu sunt în categoria „urgenţe” au făcut mai mult decât necesară înfiinţarea zonei Fast Track. Pacienţii incluşi în această procedură sunt cei stabili hemodinamic şi cu probleme medicale din următoarele categorii: arsuri minore, febră, otalgie unilaterală/bilaterală, tuse fără afectarea respiraţiei şi fără hemoptizie, disfagie, erupţii localizate, reacţii alergice fără manifestări hemodinamice, înţepături de insecte fără manifestări hemodinamice, probleme dentare, disuria în absenţa confirmată a litiazei reno-ureterale, dureri musculare netraumatice, afte (vezicule în cavitatea bucală) la pacient care nu este imuno-compromis, mâncărimi fără erupţie sau cu erupţie localizată, durerea anală, durerea de gât, fără istoric de traumă, faringita, înţepături de insecte, fără simptome alergice, infecţii cutanate minore, care nu necesită administrare de antibiotic intravenos, plaga înţepată, administrarea de vaccin antitetanos sau alte vaccinuri, conjunctivita, dermatite, evaluarea clinică asociată recoltării sângelui în vederea stabilirii alcoolemiei.

Procedurilece pot fi efectuate în zona de Fast Track sunt electrocardiograma, administrarea intramusculară de medicamente sau vaccinuri, administrarea topică de medicamente, aplicarea unui pansament fără a fi necesară sutura sau altă procedură de mică chirurgie.

Menţionăm că timpii de aşteptare până când pacientul trebuie să fie văzut de medicul din UPU sunt: imediat în cazurile de cod roşu, 15 minute la cod galben, 60 de minute la cod verde, 120 de minute la cod albastru şi 240 de minute la cod alb. Monitorizarea lunară a timpilor de aşteptare arată că în UPU Suceava, cel puţin în acest an, nu au fost depăşiţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Compartiment de consultaţii rapide şi tratament pentru cazurile care nu sunt urgenţe, la Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 3028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Compartiment de consultaţii rapide şi tratament pentru cazurile care nu sunt urgenţe, la Spitalul de Urgenţă Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei