Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 198 (7199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apreciere

Premierele înregistrate de vizita președintelui Iohannis în SUA, în viziunea deputatului PNL Angelica Fădor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a prezentat în termeni elogioși întâlnirea președintelui României, Klaus Iohannis, cu președintele SUA, Donald Trump, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc sâmbătă, la sediul PNL. Ea a afirmat că „interacțiunea dintre cei doi președinți arată o apropiere și chiar o simpatie la nivel personal” și a evidențiat că a fost pentru prima dată când un președinte al SUA și un șef de stat român au semnat o declarație comună, „ceea ce demonstrează consolidarea parteneriatului strategic și faptul că relațiile dintre cele două state au avansat la un nivel fără precedent. Angelica Fădor a arătat că vizita s-a caracterizat și prin alte premiere, cum ar fi că pentru prima oară un președinte al României a fost primit nu doar de omologul său, ci și de membrii cabinetului său.
„Vizita de acum, dar și temele abordate arată că România și președintele Iohannis pot fi o punte de dialog între SUA și Uniunea Europeană. Președintele Iohannis demonstrează că este un personaj cu credibilitate în reprezentarea externă a României – nici un alt președinte român nu s-a mai bucurat de un respect similar în relațiile cu principalii parteneri externi și nu a mai primit astfel de gesturi de apreciere de la Casa Albă sau Bruxelles. De exemplu, liderii UE au dorit organizarea unui summit dedicat viitorului UE chiar la Sibiu, în mai 2019, care a fost un real succes și care i-a adus în România pe principalii lideri europeni, precum Angela Merkel, Donald Tusk sau Emmanuel Macron. De asemenea, NATO ia în calcul înființarea unui comandament regional în România”, a declarat deputatul PNL.

 

Angelica Fădor: „SUA recunoaște performanța lui Iohannis în apărarea statului de drept în România”

În comparație cu președintele Iohannis, a afirmat Angelica Fădor, „premierul Viorica Dăncilă și membrii guvernului său nu sunt primiți în nici o cancelarie occidentală, guvernul actual provocând prejudicii imense credibilității și imaginii externe a României”.

Parlamentarul liberal a apreciat că vizita președintelui Iohannis în SUA „aduce beneficii concrete pentru România”, prin „consolidarea la un nivel nou a parteneriatului strategic, pe zona de securitate, dar și pe cea economică., precum și în demersurile pentru eliminarea vizelor pentru cetățenii români.
„Chiar înainte de alegeri, SUA transmit un semnal de continuitate și de construcție pe fundamentele consolidate deja în timpul mandatului lui Iohannis. Este important că președintele Trump a afirmat că președintele Iohannis poate rezolva problema corupției în România și că “s-au făcut pași mari în această direcție”. Practic, SUA recunoaște performanța lui Iohannis în apărarea statului de drept în România, un subiect crucial din perspectiva administrației americane, văzut ca un criteriu fundamental pentru avansarea relațiilor pe dimensiunile sale economice. Iohannis a fost principalul apărător al statului de drept în fața asaltului PSD și și-a asumat rolul de garant al continuității ordinii democratice în România, iar acest rol este acum recunoscut și apreciat”, a mai afirmat deputatul Angelica Fădor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premierele înregistrate de vizita președintelui Iohannis în SUA, în viziunea deputatului PNL Angelica Fădor.
 Vizualizări articol: 1356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Premierele înregistrate de vizita președintelui Iohannis în SUA, în viziunea deputatului PNL Angelica Fădor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei