Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 190 (7191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

De Sfânta Maria

Mii de credincioşi catolici şi peste 100 de preoți s-au rugat la Cacica pentru ca „imposibilul să devină posibil”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de credincioşi catolici şi peste 100 de preoţi din ţară şi străinătate s-au unit în rugăciune ieri, la Sanctuarul Marian de la Cacica, pentru a celebra Adormirea Maicii Domnului. Alături de pelerini au fost ÎPS Miguel Maury Buendía, nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova, care a oficiat Liturghia de hram, PS Iosif Păuleţ, de data aceasta în calitate de episcop al Diecezei de Iaşi, PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, PS Petru Gherghel, episcop emerit de Iaşi, PS János Székely, episcop de Szobathelyi, precum şi autorități civile: primarul de Cacica, Petru Todosi, preşedintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, parlamentarii PSD Virginel Iordache şi Alexandru Rădulescu, deputatul minorității poloneze - Virginia Longher şi preşedintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher, primarul de Păltinoasa, Eduard Wendling. Predica a fost ținută de preotul Virgil Blaj, profesor la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman.

Preotul Blaj a vorbit despre miracolul ridicării Sfintei Maria la ceruri, despre care a spus că important nu este cum s-a petrecut, ci de ce a fost posibil, „cum a ajuns Maria pe această cale”. Tema de meditație dată credincioşilor a fost că, aşa cum „Maria a ajuns în gloria lui Dumnezeu”, „nu cumva pe aceeaşi cale suntem şi noi chemați să mergem?”. Ridicarea Mariei la ceruri a fost, potrivit spuselor preotului-profesor, „împlinirea unui drum de credință”, credința fiind „secretul vieții şi harurilor primite de Maica Domnului”. „La capătul drumului, a aşteptat-o în glorie Fiul ei. Maria a spus <da> unui dar mai presus de sine. Oricât am căuta argumente raționale pentru a justifica aceasta, nu vor fi destule”, a spus preotul, subliniind că „imposibilul la Dumnezeu devine posibil”. Astfel, cu credință şi determinare, oricât de imposibil ar părea un lucru, acesta are şanse să fie realizat.

 

Cinci pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD

Preotul Virgil Blaj i-a îndemnat pe credincioşi să facă nu numai lucruri multe, ci şi lucruri bune, „să faci bine binele”. Smerenia, credința, adevărul, facerea de bine, iubirea de Dumnezeu şi de oameni, apărarea „copiilor lui Dumnezeu” de „balaurul răului” sunt căile arătate de preot pentru ca oamenii să găsească împlinirea. Totodată, a spus el, „glorificarea Mariei este sigiliul lui Dumnezeu pe proiectul său numit om”, iar „înălțarea ei la cer corespunde cu ceea ce Dumnezeu a dorit cu fiecare dintre noi”.

După predică, preotul paroh al Sanctuarului de la Cacica, Anton Mărăndescu, le-a mulțumit credincioşilor, preoților, episcopilor şi autorităților civile prezente la această mare sărbătoare. La final, icoana Fecioarei Maria, copie a icoanei "Madona Neagră" de la Częstochowa (Polonia),  adusă la Cacica în anul 1809, a fost purtată în procesiune în jurul bisericii şi au fost binecuvântate florile şi obiectele religioase aduse de pelerini.

Anul acesta, icoana a fost dusă la Iaşi pentru întâlnirea cu Papa Francisc şi în fața ei Sfântul Părinte s-a recules şi a rostit rugăciunea de consacrare a tinerilor şi a familiilor la Maica Domnului.

Menționăm că pe parcursul sărbătorii de la Cacica, miercuri şi joi, cinci pelerini au avut nevoie de ajutor medical din partea echipajelor SMURD. Oamenilor li s-a făcut rău pe fondul unor afecțiuni cardiace sau psihice (criză de epilepsie). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de credincioşi catolici şi peste 100 de preoți s-au rugat la Cacica pentru ca „imposibilul să devină posibil”.
 Vizualizări articol: 1473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Mii de credincioşi catolici şi peste 100 de preoți s-au rugat la Cacica pentru ca „imposibilul să devină posibil”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei