Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 189 (7190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clarificări

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că actualul Guvern a rezolvat problema primăriilor datoare în cadrul proiectului „Utilități și mediu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Premierul României și al PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat, ieri, la Fălticeni, că actualul Guvern a rezolvat problema datoriilor pe care le au primăriile sucevene în cadrul proiectului „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”. Viorica Dăncilă a participat, la Fălticeni, la o ședință a Comitetului Executiv Județean al PSD Suceava, după care a precizat că în momentul de față această problemă a proiectului „Utilități și mediu” a fost complet rezolvată. „Au trecut foarte mulți ani în care aceste lucruri puteau fi rezolvate. Am văzut acum pe unii care critică, dar au avut toate pârghiile să rezolve acest lucru. Dar e foarte ușor să critici, mai greu este să iei măsuri care să fie bune pentru oameni. Am luat această măsură. Am rezolvat problema pentru acest capitol <Utilități și mediu>”, a declarat Viorica Dăncilă.

Prezent alături de premier la Fălticeni, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a spus că foarte multe primării și consilii locale din județ au fost și furate și cu banii luați, plătind pentru niște investiții care nu au fost realizate și nu au beneficiat de ele. „Vreau să fie clar, pentru că am văzut că este foarte multă dezinformare de ani de zile. Toți primarii și consiliile locale au fost de bună-credință atunci când au sperat că li se va asigura această utilitate publică, respectiv construcția conductelor de gaz, și au semnat acele angajamente. Din păcate au fost furați, pe românește. Și cu banii luați și fără investiții”, a spus Teodorovici. El a dat asigurări că prin fondurile alocate de Guvernul României la ultima rectificare bugetară s-a rezolvat problema tuturor primăriilor care fac parte din proiectul „Utilități și mediu”.

Ministrul Finanțelor a spus că în cadrul acestui proiect există primării care au plătit pentru creditul contractat, dar și cele au plătit ratele și dobânzile, ambele categorii fiind în situația în care nu beneficiază nici acum de investițiile în rețelele de gaze naturale. „Rectificarea asigură toți acești bani. Primarii nu mai au nici un fel de obligație să plătească ceea ce nu li s-a făcut. În cazul primarilor care au plătit rate și dobânzi degeaba vor primi toți banii. Pentru cei care nu au plătit încă, statul le va stinge aceste obligații, astfel încât certificatele fiscale să fie pe zero. Corect este ca toți banii pe care ei i-au dat în mod justificat, pentru că au plătit pentru ceva ce nu li s-a făcut, să fie primiți înapoi”, a precizat Eugen Teodorovici.

Reamintim că la ultima rectificare bugetară, Guvernul a aprobat alocarea unei sume de 30 de milioane de lei, pentru plata sumelor restante la creditul contractat de 63 de primării din județ pentru acest proiect „Utilități și mediu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că actualul Guvern a rezolvat problema primăriilor datoare în cadrul proiectului „Utilități și mediu”.
 Vizualizări articol: 1318 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că actualul Guvern a rezolvat problema primăriilor datoare în cadrul proiectului „Utilități și mediu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei