Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 188 (7189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Înfiorător

O mamă şi-a asfixiat copilul nou-născut într-un sac. Săpături în curtea casei, în căutarea altor doi prunci îngropaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ultima oră: Oseminte ce par a fi umane, descoperite în urma săpăturilor

În urma săpăturilor efectuate ieri după-amiază în curtea familiei, echipa complexă formată din poliţişti judiciarişi şi criminalişti a găsit în locurile indicate de femeie oseminte ce par a fi umane. Este vorba, după toate probabilităţile, despre ceilalţi doi copii despre care a vorbit femeia cu o seninătate înfiorătoare. Osemintele urmează a fi expertizate de specialişti, însă o cauză a morţii va fi imposibil de stabilit. Deocamdată, femeia nu a fost reţinută în arest, fiind luată măsura internării ei, pentru realizarea unei expertize psihiatrice în regim de urgenţă, în cadrul căreia să se stabilească dacă aceasta a avut sau nu discernământ la comiterea faptelor. 

 

Un caz înfiorător, în care pare a fi vorba de uciderea a trei prunci, a ieşit la iveală în comuna Dorna Candrenilor, într-o familie cu un nivel peste medie, care nu trezise până acum nici un fel de suspiciuni. O femeie în vârstă de 37 de ani, mamă a trei copii, a născut acum câteva zile un copil pe care l-a băgat într-un sac menajer pe care l-a legat. Copilul a murit, iar necropsia a arătat că nou-născutul a respirat, deci era viabil, fiind ucis.

În urma audierilor femeia, ingineră la o multinaţională, le-a spus poliţiştilor că şi-ar mai fi îngropat în curte în ultimii doi ani încă doi copii. Este un scenariu de coşmar care s-a confirmat deja în parte pentru anchetatori.

 

Cum a fost descoperită grozăvia

Ancheta a plecat de un poliţist judiciarist dornean la care a ajuns informaţia că Ana Pardău a atras atenţia după ce a fost văzută brusc fără burtă, deşi părea însărcinată. Femeia şi soţul ei sunt nişte oameni retraşi, care nu aveau prea mulţi prieteni. Apoi, fiind zonă de munte, oamenii au vecinii la câteva sute de metri, inclusiv proprietatea lor fiind una întinsă. Aşa se explică în parte faptul că cei doi soţi şi mai ales femeia nu au atras prea mult atenţia. De altfel, datele de anchetă arată că femeia şi-a ascuns sarcinile şi în mare parte a reuşit. Totuşi, au fost persoane care au observat modificările evidente ale acesteia. Asta în condiţiile în care femeia mergea zilnic la serviciu. 

Poliţistul şi colegii săi au început să facă cercetări şi au constatat că femeia nu s-a prezentat la Spitalul municipal Vatra Dornei sau în altă parte, pentru a naşte. Luată la întrebări şi audiată, în cursul zilei de luni, femeia a dat declaraţii şocante. Prima a fost că nou-născutul este mort, într-un sac.

Ancheta a fost preluată de judiciarişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Suceava, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

A declarat că nu şi-a mai dorit alţi copii după primii trei

Femeia a făcut apoi mărturisirile şocante legate de faptul că în ultimii doi ani a mai avut doi copii, care sunt îngropaţi pe proprietatea familiei.

Femeia are trei copii în vârstă, de 6, 8 şi 10 ani. Ea a spus că după cei trei copii nu şi-a mai dorit şi alţii, astfel că ar fi ajuns la aceste fapte oribile.   

Femeia a fost internată în Spitalul municipal Vatra Dornei până ieri, când a fost ridicată de poliţişti şi adusă acasă, pentru a indica locul în care sunt îngropaţi ceilalţi doi copii.

 

Anchetatori: a născut acasă, singură, un băieţel căruia i-a suprimat viaţa

Referitor la acest caz, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a comunicat oficial ieri doar următoarele:

„La data de 09 august 2019, în timp ce se afla la domiciliul său din zona rurală a judeţului Suceava, o femeie în vârstă de 37 de ani a dat naştere, singură, neasistată de cadre medicale, unui nou-născut de sex masculin, căruia ulterior i-a suprimat viaţa şi pe care l-a ascuns. Anterior, suspecta şi-a ascuns sarcina faţă de toate persoanele care o cunoşteau. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”.

Cu privire la ultimul nou-născut, cel de acum câteva zile, s-a stabilit clar pruncuciderea.

 

Săpături în căutarea osemintelor copiilor

Ieri după-amiază, anchetatorii au început să sape în locurile indicate de femeie, în căutarea osemintelor celorlalţi doi copii despre care a vorbit femeia.  Aceasta nu a părut a avea reţineri în a colabora şi a indica locurile în care sunt îngropaţi copiii. La faţa locului a fost adus şi soţul femeii.

O problemă importantă de stabilit este legată de soţul femeii şi de un presupus rol al acestuia în aceste oribilităţi. El a declarat că nu a ştiut nimic de sarcini şi de copii, fapt care pare improbabil, mai ales că cei doi locuiau împreună şi aparent erau în relaţii bune.

Un alt element important care probabil va fi stabilit este legat şi de discernământul femeii. Având în vedere seninătatea cu care a făcut aceasta declaraţiile şocante, dar şi alte elemente, este nevoie probabil de o expertiză psihiatrică.

 

Cei trei copii ai familiei, luaţi în îngrijire de o mătuşă

Direcţia de Protecţie a Copilului Suceava a transmis că s-a luat legătura cu asistentul social din cadrul Primăriei Dorna Candreni pentru a vedea ce se impune în situaţia copiilor rămaşi acasă. Cei trei copii au fost preluaţi de o mătuşă din partea tatălui, care a dat declaraţie în scris cu privire la faptul că se va ocupa de aceştia şi că nu este necesară o măsură de protecţie în acest caz.

Specialiştii de la Serviciul Urgenţe al Direcţiei de Protecţie a Copilului Suceava vor ajunge şi pe teren pentru a verifica situaţia celor trei copii. Foarte importantă va fi şi consilierea lor, având în vedere şocul prin care trec.

 

Ucidere a nou-născutului săvârşită de către mamă

Cel puţin în prima fază a anchetei, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de femeie în calitate de suspect, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârşită de către mamă. Ancheta este însă abia la început, având în vedere că aseară se făceau săpături în căutarea celorlalţi doi copii despre care a vorbit femeia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O mamă şi-a asfixiat copilul nou-născut într-un sac. Săpături în curtea casei, în căutarea altor doi prunci îngropaţi.
 Vizualizări articol: 7266 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
O mamă şi-a asfixiat copilul nou-născut într-un sac. Săpături în curtea casei, în căutarea altor doi prunci îngropaţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei