Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 188 (7189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inspecții

IȘJ: ”Avem copii despre care nu se mai știe nimic, care au plecat în străinătate sau au abandonat școala”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până la finele acestei luni, Ministerul Educației derulează în 212 unități școlare din județ inspecții pentru a verifica evoluția situației școlare a elevilor din învățământul gimnazial, de la înscrierea acestora în clasa a V-a, în anul școlar 2015-2016, până la susținerea evaluării naționale, din anul școlar 2018 - 2019.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava au menționat că în prima săptămână au fost inspectate un număr de 70 de unităţi şcolare din cele 212 propuse.

„Până în acest moment, echipele nu ne-au semnalat abateri grave cu privire la gestionarea documentelor școlare și completarea acestora, dar avem semnale despre copii despre care nu se mai știe nimic, care au plecat în străinătate sau au abandonat școala pe parcurs și despre care nu mai avem informații”, a menționat Gabriela Mihai, inspector școlar general.

Inspecțiile sunt realizate de experți ai Corpului de Control al Ministerului Educației din județul nostru. La verificări participă opt experți care fac echipă cu câte un inspector școlar desemnat de IȘJ Suceava, care verifică documentele școlare, respectiv registrele matricole și cataloagele generației care a terminat clasa a VIII-a în 2019.

”Nici noi nu putem avea un control asupra elevilor care nu mai figurează în evidențele școlilor, să știm dacă părinții respectă dreptul la educație al copilului lor, să ne raporteze dacă l-au înscris la o altă școală. Nu există legislație în acest sens și pârghiile noastre sunt destul de limitate”, a mai sesizat Mihai, menționând că rata de abandon școlar la nivelul județului este de circa 1% din numărul total de elevi de 115.000 de lei.

Potrivit IȘJ, obiectivele activităţii de inspecţie vizează prevenirea excluziunii şcolare a elevilor din unităţile de învăţământ unde rata de neparticipare la examenele naţionale depăşeşte media pe ţară; reducerea/ remedierea erorilor în documentele şcolare gestionate de unităţile de învăţământ; identificarea grupurilor defavorizate de elevi care sunt în risc de abandon şcolar.

„Suntem în derularea acestor inspecții și în jurul datei de 6 septembrie vom avea toate informațiile, când va trebui să trimitem la Minister un raport cu toate datele obținute pe teren”, a mai specificat Mihai.

 Documentul va include și concluzii, sugestii ale inspectorilor şcolari pentru remedierea problemelor/ dificultăţilor existente la nivelul unităţilor de învăţământ. Raportul va fi însoţit de un plan de remediere a disfuncţiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IȘJ: ”Avem copii despre care nu se mai știe nimic, care au plecat în străinătate sau au abandonat școala”.
 Vizualizări articol: 1150 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IȘJ: ”Avem copii despre care nu se mai știe nimic, care au plecat în străinătate sau au abandonat școala”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei