Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 187 (7188)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Servicii medicale

Evaluare pediatrică şi kinetoterapeutică gratuită pentru toţi nou-născuţii din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două centre medicale din municipiul Suceava, Aramis şi Fiziomed, oferă vouchere pentru evaluarea pediatrică şi kinetoterapeutică a tuturor nou-născuţilor din municipiul Suceava. Managerul celor două centre, George Baranai, a declarat că evaluarea este efectuată gratuit, pe baza voucherelor pe care familiile le primesc atunci când depun dosarele pentru primirea indemnizaţiei de creştere a copilului, la Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Suceava. „Lunar, dăm la Primăria Suceava 50-70 de vouchere pentru evaluarea nou-născuţilor. Evaluarea copilului presupune examinarea formei capului, a simetriei corpului, a umerilor, reacţia la stimuli, mişcările mâinilor, ale picioarelor, cum prinde, evaluarea coloanei etc. Valabilitatea unui voucher pentru examinare pediatrică este de 3 luni”, a arătat George Baranai.

Programul de evaluare pediatrică a copiilor a început anul trecut şi, potrivit managerului Baranai, răspunsul părinţilor la aceste oferte este favorabil, în majoritatea cazurilor.

El a mai spus că Centrul Medical Fiziomed are şi kinetoterapeuţi specializaţi în terapia Vojta, recomandată în tulburări de coordonare centrală la sugar (întârziere motorie, asimetrie etc.), tulburări de mişcare ca urmare a leziunilor cerebrale (pareze cerebrale), scolioza coloanei vertebrale, displazia şi luxaţia şoldului, în pareze periferice ale membrelor etc. „Prin terapia Vojta tulburările de mişcare pot fi tratate cu rezultate optime încă de la naştere. Numărul specialiştilor români acreditaţi de Societatea Internaţională Vojta este în creştere, dar rămâne totuşi redus la nivel naţional şi ne bucurăm că în echipa noastră avem. Demersul nostru este îndreptat către copiii care au nevoie de aceste evaluări şi către cei care au nevoie şi de terapie pentru a corecta anumite deficienţe”, a afirmat George Baranai.

Principala condiţie pentru obţinerea acestor facilităţi este ca beneficiarii să aibă domiciliul pe raza municipiului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evaluare pediatrică şi kinetoterapeutică gratuită pentru toţi nou-născuţii din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evaluare pediatrică şi kinetoterapeutică gratuită pentru toţi nou-născuţii din municipiul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei