Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 179 (7180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din această lună

Numărul furnizorilor de servicii medicale în contract cu CAS Suceava a crescut cu 25

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul furnizorilor de servicii medicale şi farmaceutice în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a crescut cu 25, din această lună, a informat, ieri, printr-un comunicat de presă, preşedintele – director general Claudiu Cobuz. Acesta a arătat că CAS Suceava a încheiat 705 acte adiţionale şi contracte cu furnizorii de servicii medico-farmaceutice, în creştere cu 25 faţă de situaţia existentă la 31 iulie. Astfel, bugetul alocat anului în curs a ajuns la aproximativ 480 de milioane de lei, fiind cu 19,66% mai mare comparativ cu cel din 2018. „Sistemul asigurărilor sociale de sănătate reprezintă principala cale de acces a cetăţenilor către servicii medicale”, a precizat dr. Cobuz.

Conform comunicatului, în medicina primară sunt 273 de contracte (fără furnizori noi); în ambulatoriul de specialitate clinic – 112 contracte, din care trei furnizori noi; ambulatoriul de specialitate paraclinic – 29, din care trei furnizori noi; ambulatoriul de specialitate de recuperare – 10 (fără furnizori noi); asistenţă medicală dentară – 57, din care şapte furnizori noi; îngrijiri la domiciliu – 3, din care un furnizor nou; asistenţă medicală spitalicească – 16, din care un furnizor nou; furnizori de medicamente (farmacii) – 136, din care doi furnizori noi; furnizori de dispozitive medicale – 67, din care opt furnizori noi; furnizori transport sanitar neasistat – 2 (fără furnizori noi).

Dr. Cobuz a mai spus că iniţial au fost respinse la contractare nouă dosare - un furnizor de îngrijiri medicale la domiciliu, trei farmacii şi cinci furnizori de servicii medicale paraclinice.

„Comisia de soluţionare a contestaţiilor a analizat contestaţiile depuse de furnizori şi a admis opt contestaţii, motivând că au fost înlăturate cauzele care au condus la respingerea dosarelor de comisia de contractare. A fost respins dosarul de contractare al furnizorului de îngrijiri medicale la domiciliu”, a precizat preşedintele director general al CAS Suceava.

Pe parcursul derulării procesului de contractare au avut loc şedinţele celor trei comisii mixte, la care au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Colegiului Judeţean al Medicilor, Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie Suceava, Patronatului Judeţean al Medicilor de Familie, Patronatului medicilor de specialitate din specialităţile clinice, Organizaţiei sindicale a medicilor de specialitate şi Consiliului Judeţean Suceava.

De asemenea, au avut loc negocieri cu reprezentanţii spitalelor din judeţ în vederea stabilirii sumelor de contract pentru anul 2019 pentru spitalizare continuă, de zi şi cronici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul furnizorilor de servicii medicale în contract cu CAS Suceava a crescut cu 25.
 Vizualizări articol: 1631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul furnizorilor de servicii medicale în contract cu CAS Suceava a crescut cu 250.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei