Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 179 (7180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În sfârşit!

Ministerul Energiei a autorizat, vineri, construirea magistralei de gaz metan Pojorâta - Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Construirea conductei de transport gaze naturale Pojorâta - Vatra Dornei a fost autorizată ieri, de Ministerul Energiei. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că joi a avut loc o întâlnire de lucru între specialiştii din cadrul Consiliului Judeţean Suceava şi cei ai Transgaz, în cadrul căreia s-a finalizat documentaţia necesară pentru autorizarea construcţiei. „Am lucrat timp de trei zile la ultimele documentaţii, pentru a le pune la dispoziţie tot ce au avut nevoie”, a spus Flutur.

El a subliniat că, după ce Guvernul a declarat, luna trecută, proiectul ca fiind de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale, „procedurile s-au simplificat” şi s-a putut obţine autorizaţia, de către Transgaz.

Valoarea estimată a investiţiei în magistrala cu o lungime de 26 de kilometri este de 27,3 milioane de lei şi are termen de realizare 36 de luni.

Conducta de transport gaze naturale Pojorâta - Vatra Dornei face parte din proiectul „Suceava - Utilităţi şi mediu la standarde europene”. A fost preluată în 2010 de către Transgaz, iar tronsonul de conductă Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, în lungime de 35,67 km, a fost reproiectat în conformitate cu normele tehnice în vigoare şi cu situaţia obiectivelor existente în teren.

Într-o prima etapă, în anul 2017, a fost pus în funcţiune tronsonul de conductă de la Câmpulung Moldovenesc la Pojorâta, în lungime de 9,28 km. De atunci şi până acum s-au modificat normele tehnice de proiectare, astfel încât acum proiectul tehnic include şi detaliile tehnice specifice tronsonului Pojorâta - Vatra Dornei.

Municipiul Vatra Dornei, cu o populaţie de aproape 17.000 de locuitori, are centrală pe rumeguş şi în fiecare iarnă se confruntă cu probleme în furnizarea energiei termice către populaţie şi agenţii economici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Energiei a autorizat, vineri, construirea magistralei de gaz metan Pojorâta - Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Energiei a autorizat, vineri, construirea magistralei de gaz metan Pojorâta - Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei