Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 169 (7170)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare

Ţara Dornelor este a cincea destinaţie de ecoturism din România şi singura de acest fel din Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ţara Dornelor a devenit a cincea destinaţie de ecoturism din ţară recunoscută oficial de Ministerul Turismului. Zona Dornei a primit acest statut la iniţiativa Asociaţiei de Ecoturism Ţara Dornelor (AETD), ca urmare a acţiunilor derulate în cadrul proiectelor de dezvoltare şi consolidare a destinaţiilor de ecoturism din România, finanţate de Romanian-American Foundation şi Fundaţia pentru Parteneriat, Programul Green Entrepreneurship 2.0.

Managerul destinaţiei turistice Ţara Dornelor, Maricica Cazimirciuc, a ţinut să precizeze că acest statut a fost obţinut cu sprijinul semnatarilor Pactului pentru Ţara Dornelor, din care fac parte reprezentanţii administraţiilor publice din zece localităţi din această zonă a judeţului, ai administraţiei Parcului Naţional Călimani, ai Serviciului de Promovare Turistică şi Salvamont Vatra Dornei, ai sectorului privat şi ai entităţilor culturale şi de învăţământ din zonă. Ea a explicat că împreună cu aceşti parteneri, la care se adaugă şi Centrul Naţional de Informare Turistică Suceava, din luna noiembrie a anului 2018 au fost parcurse cele trei etape ale procesului de evaluare care au constat în pregătirea documentaţiei pentru evaluare şi depunerea ei la Ministerul Turismului, analizarea documentaţiei depuse şi evaluarea pe teren de către comisia coordonată de către minister şi în final luarea deciziei finale de către comisia de evaluare.

De precizat că pe data de 26 iunie a.c., Asociaţia de Ecoturism Ţara Dornelor a primit din partea Ministerului Turismului rezultatul evaluării care certifică obţinerea statutului de destinaţie de ecoturism pentru Ţara Dornelor. „Finalul unui an de muncă pentru parcurgerea tuturor etapelor necesare în procesul de evaluare a destinaţiei ne aduce o recunoaştere oficială din partea autorităţilor centrale, dar, şi mai important, un parteneriat local public-privat mai puternic şi mai închegat în jurul acţiunilor de promovare şi dezvoltare sustenabilă a Ţării Dornelor prin intermediul ecoturismului. Un turism al viitorului de care locul acesta minunat, din îndrăgita Bucovină, are mare nevoie! Sperăm ca acest statut să contribuie semnificativ la strategia de dezvoltare a brandului Ţara Dornelor, ca destinaţie de ecoturism, în spatele căruia stau demersurile de dezvoltare economică a zonei prin extinderea reţelei de produse şi servicii ecoturistice locale. Le mulţumim tuturor partenerilor noştri şi, în mod special, reprezentanţilor Administraţiei Parcului Naţional Călimani şi ai Serviciului de Promovare Turistică şi Salvamont Vatra Dornei, care au fost alături de noi în toate momentele importante”, a declarat Maricica Cazimirciuc.

În prezent, pe harta destinaţiilor de ecoturism din România se mai află Ţara Haţegului – Retezat, din judeţul Hunedoara, Ţinutul Zimbrului – Vânători, din Neamţ, Zărneşti – Piatra Craiului, din judeţul Braşov, şi Mara – Coşău – Creasta Cocoşului, din Maramureş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţara Dornelor este a cincea destinaţie de ecoturism din România şi singura de acest fel din Bucovina.
 Vizualizări articol: 1353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ţara Dornelor este a cincea destinaţie de ecoturism din România şi singura de acest fel din Bucovina5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei