Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 169 (7170)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

15 iulie – 15 septembrie

„Mesajul din ghiozdan”, campanie de strângere de rechizite pentru copiii nevoiaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia „Bursa pentru viaţă”, împreună cu Fundaţia FARA, organizează, în perioada 15 iulie - 15 septembrie, o campanie de strângere de rechizite pentru copiii nevoiaşi, intitulată „Mesajul din ghiozdan”. „Scopul nostru este să contribuim la educarea şi viitorul copiilor fără posibilităţi, cu risc crescut de abandon şcolar, ajutându-i să îşi construiască un viitor decent. Prietenii noştri de la Fundaţia FARA au identificat peste 300 de copii care au nevoie de ghiozdane şi rechizite în noul an şcolar. Până la mijlocul lunii septembrie ne propunem să adunăm cu ajutorul vostru cât de multe rechizite putem”, ne-au spus reprezentanţii Asociaţiei „Bursa pentru viaţă”.

 

Umple un ghiozdan cu rechizite şi donează-l unui copil necăjit

Cei care vor să se implice în această campanie pot cumpăra un ghiozdan pe care să-l umple cu rechizite: de la stilou, creioane, radieră şi penar, până la caiete, bloc de desen, acuarele, pensule, carneţele şi chiar trusa de matematică. „Tot ce ştii că poate ajuta un copil să înceapă, cu bine, anul şcolar: ghiozdan, acuarele, ascuţitoare, bloc de desen, creion grafit, creioane cerate 12/16 culori, creioane colorate, caiete A5 48 file, foarfecă şcolară, planşetă plastilină, plastilină, set pensule, pahar pentru apă, lipici stick, radieră, hârtie creponată, hârtie colorată, hârtie glasată etc. Adaugă o jucărie şi, dacă vrei, scrie-i un mesaj de prietenie. Gestul tău îi va bucura şi mai tare sufletul”, spun organizatorii, care au completat: „Fie că doriţi să donaţi un pix, un caiet sau pachetele cu cele necesare, Aura vă va răspunde la numărul de telefon 0721 990 190 sau puteţi lăsa donaţiile la unul din centrele noastre de colectare. Link adrese: https://bit.ly/30B3IEa”, anunţă organizatorii.

 

Stopaţiabandonul şcolar!

Anul şcolar 2019-2020 va începe luni, 9 septembrie, cu o săptămână mai devreme decât de obicei.Pentru şcolarii care locuiesc în centre de plasament sau provin din familii nevoiaşe începerea şcolii reprezintă un moment delicat. Conform Institutului Naţional de Statistică, aproape 30% dintre copiii români de până la 18 ani au renunţat la studii (obligatorii, conform legii), cu 10% mai mult decât acum doi ani şi cu 7% mai mult faţă de media europeană. O cauză a abandonului şcolar este ruşinea. Ruşinea pe care o simt aceşti copii pentru că nu au cu ce se îmbrăca, ruşinea că nu au cu ce scrie şi pe ce scrie. Implicaţi-vă în Campania de strângere de rechizite pentru copiii nevoiaşi „Mesajul din ghiozdan” şi veţi vedea că rata abandonului şcolar va scădea. Şi datorită vouă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Mesajul din ghiozdan”, campanie de strângere de rechizite pentru copiii nevoiaşi.
 Vizualizări articol: 1525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Mesajul din ghiozdan”, campanie de strângere de rechizite pentru copiii nevoiaşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei