Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 169 (7170)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Granturi

Colegiul „Nicu Gane” Fălticeni face parte din grupul restrâns de 14 licee teoretice câştigătoare de finanţări Erasmus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În acest an Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni a primit pentru prima dată statutul de Şcoală Europeană, două noi granturi pentru proiecte europene Erasmus+ câştigate în luna iulie confirmând acest statut. În urma evaluării aplicaţiilor pentru finanţare de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale din data de 2 iulie 2019, colegiul fălticenean se numără printre cele 148 de instituţii câştigătoare dintre cele 325 care au solicitat finanţare.

Coordonatorul proiectului şi responsabilul Comisiei de Proiecte şi Programe Comunitare, profesor Ioan Caulea,a declarat: „Efortul depus alături de colegul Florin Ilincăi s-a soldat cu un nou succes. Noi facem parte din grupul restrâns de licee teoretice, 14 la număr, câştigătoare ale acestui tip de grant. Noul proiect aprobat spre finanţare are ca grup ţintă 32 de elevii de la specializarea Matematică – Informatică şi se va derula în perioada 2019-2021 cu două fluxuri a câte 16 elevi de clasa a X-a, în iunie 2020 şi iunie 2021. Grantul aprobat este de 76.652 de euro, iar compania care va oferi serviciile de training profesional pentru elevi este WBS Training AG, din Dresda, Germania, cu care colaborăm din 2015. Până acum 47 de elevi de la <Nicu Gane> au beneficiat de serviciile educaţionale ale acestei instituţii, rezultatele pe plan personal şi profesional ale acestora regăsindu-se în alegerile lor privind cariera, în transformările în percepţia acestora în ceea ce priveşte identitatea europeană. Tema proiectului este <Dezvoltarea Aplicaţiilor Pentru Dispozitive Mobile>, iar scopul acestuia constă în asigurarea calităţii în formarea profesională iniţială, printr-un stagiu de pregătire practică a elevilor într-o companie cu experienţă în dezvoltarea aplicaţiilor mobile, în scopul dobândirii de competenţe digitale corespunzătoare noilor cerinţe de pe piaţa europeană a muncii”.

 

Învăţare prin conceptul de joc

Acest succes la nivel de finanţare prin granturi europene este completat de un alt proiect Erasmus+, intitulat  „Game-VET”, un proiect de parteneriat strategic coordonat de Akademie für berufliche Bildung gGmbH (AFBB) din Dresda.

De la profesorul Ioan Caulea am aflat că acest proiect se datorează bunei colaborări cu WBS Training din Dresda, care a recomandat instituţia de învăţământ din urbea de pe Şomuz ca partener de încredere AFBB.

„Alături de colegul şi colaboratorul meu, profesorul de informatică Florin Ilincăi, şi cu acordul directorului şcolii, profesor Cristina Nechifor, am decis să începem să lucrăm la acest proiect, care s-a dovedit unul de succes. Proiectul este destinat profesorilor, iar scopul este de a spori experienţa de învăţare a predării prin îmbogăţirea predării de scenarii în şcoli utilizând conceptul de joc – <gamification> şi învăţarea distractivă. Vor fi furnizate diverse materiale de instruire despre crearea unor situaţii de predare asemănătoare jocului pe o platformă online, iar materialele vor fi evaluate - formativ şi sumativ - de către o instituţie cu o expertiză remarcabilă în acest domeniu”, ne-a declarat prof. Ioan Caulea.

Ceilalţi parteneri în proiectul care se va derula în perioada 2019-2021 sunt Manzalab Group (Franţa), Universitatea din Coventry (Marea Britanie), SEDU (Finlanda) şi VUCSTOR (Danemarca).

Aceste realizări la nivel european pentru colegiul fălticenean se adaugă celorlalte şase proiecte Erasmus+ pentru care profesorul coordonator Ioan Caulea a aplicat şi a obţinut finanţare în anul şcolar 2018-2019.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul „Nicu Gane” Fălticeni face parte din grupul restrâns de 14 licee teoretice câştigătoare de finanţări Erasmus.
 Vizualizări articol: 1915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Colegiul „Nicu Gane” Fălticeni face parte din grupul restrâns de 14 licee teoretice câştigătoare de finanţări Erasmus5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei