Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 158 (7159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lipsă indicator

Confuzie cu privire la cine dă prioritate în intersecţia în care un autobuz al TPL a fost implicat într-un accident

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Accidentul petrecut luni după-amiază în municipiul Suceava, la intrarea pe strada Mărăşeşti din Suceava, dinspre primărie, la intersecţia cu strada Mihai Viteazul, dinspre Policlinică, în care a fost implicat un autobuz electric de mici dimensiuni al societăţii de transport public local, a scos în evidenţă o scăpare importantă în ceea ce priveşte semnalizarea rutieră. Indicatorul de „Cedează trecerea” de pe strada Mihai Viteazul, considerată secundară, lipsea, astfel că, după legislaţia rutieră, şoferul autobuzului, deşi circula pe strada Mărăşeşti, ar fi trebuit să dea prioritate de dreapta, aşa cum se dă într-o intersecţie fără alte semne de circulaţie. În realitate, o pot confirma mai toţi şoferii, cine circulă în acea zonă de pe strada Mărăşeşti nu dă prioritate de dreapta.

Confuzia este creată şi de faptul că acel indicator de cedare a trecerii a fost acolo ani de zile, dispărând recent, când în zonă s-au făcut noi lucrări de amenajare rutieră. De altfel, ieri dimineaţă, la prima oră, cei de la primărie au dispus ca indicatorul să fie repus, în regim de urgenţă. Dimineaţă, în intersecţia de care vorbim, şoferii care circulau pe strada Mihai Viteazul şi ajungeau la intersecţia cu strada Mărăşeşti aveau deja indicator de cedare a trecerii.

Reamintim că luni, în jurul orei 16.10, un autobuz electric de mici dimensiuni, din cele nou intrate în dotarea societăţii de transport public local, a fost implicat într-o tamponare cu un autoturism condus de o femeie din municipiul Suceava. 

Autobuzul KARSAN circula pe traseul 17, iar şoferul a intrat pe strada Mărăşeşti, având direcţia spre Casa de Pensii. Autobuzul a lovit autoturismul care ieşise dinspre Policlinică, de pe strada Mihai Viteazul, şi vira la stânga.

În urma impactului, nu foarte violent, două femei din autobuz, care erau în picioare, au acuzat leziuni, fiind transportate la Spitalul Judeţean Suceava cu două ambulanţe SMURD.

Cele două femei, una în vârstă de 71 de ani şi una de 79 de ani, ambele din Dolheşti, au fost diagnosticate cu leziuni uşoare.

În comunicatul de presă al poliţiei judeţene cu privire la acest accident nu se precizează şi cine este vinovat de ce s-a întâmplat, probabil tot din cauza problemei legate de prioritate şi de cauza nu foarte clară a lipsei indicatorului de cedare a trecerii.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Confuzie cu privire la cine dă prioritate în intersecţia în care un autobuz al TPL a fost implicat într-un accident.
 Vizualizări articol: 3219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Confuzie cu privire la cine dă prioritate în intersecţia în care un autobuz al TPL a fost implicat într-un accident5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei