Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 156 (7157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

13-21 iulie 2019

Zilele Municipiului Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 13-21 iulie 2019, la Fălticeni se vor desfăşura Zilele Municipiului, eveniment care cuprinde spectacole de muzică uşoară şi populară, târgul meşterilor populari, activităţi religioase, competiţii sportive.

Manifestările încep sâmbătă, 13 iulie, cu Turneul de categoria A din Circuitul AMATUR la tenis de masă, Cupa „Zilele Municipiului Fălticeni”, ediţia a X-a, competiţie la care, până duminică, 7 iulie, erau înscrişi la cele patru categorii, Elite, Open, Avansaţi şi Începători,peste 160 de participanţi din întreaga ţară. Tot sâmbătă, de la ora 17,00, la Galeria Oamenilor de Seamă, va avea loc Seara Muzeală „Sub Semnul Lovineştilor” care include un simpozion dedicat Dinastiei Lovineştilor şi un concert de flaut susţinut de Nicolae Maxim,solist alFilarmonicii “George Enescu” din Bucureşti.

Duminică, 14 iulie, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” va avea loc lansarea de carte Constantin Bulboacă: „Vorbe vechi în haină nou” – volum de aforisme.

Săptămâna va începe cu mai multe competiţii sportive care se vor finaliza pe 20 şi 21 iulie. Joi, 18 iulie, începând cu ora 10,00, va avea loc Şedinţa festivă a Consiliului Local, iar de la ora 19,00 pe scena amplasată în Piaţa „Nada Florilor” va începe seria celor patru seri de spectacole artistice cu evoluţia ansamblurilor folclorice “Doruleţul” şi “Stejărelul”, conduse de prof. interpret de muzică populară Maria Tanasă, şi cu formaţiile de dansuri şi muzică uşoară ale Clubului Copiilor Fălticeni şi ale Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”.

 

Gala Excelenţei în Educaţie şi procesiune religioasă

Vineri, 19 iulie, de la ora 16,00, la Centrul Cultural „G.V. Birlic” va avea loc Gala Excelenţei în Educaţie - Premierea olimpicilor, sportivilor, cadrelor didactice şi antrenorilor fălticeneni, urmată de un spectacol susţinut, de la ora 19,00, în centrul municipiului de Natalia Gordienco, Ionică Moroşan şi Datina.

Sâmbătă, 20 iulie, după Sfânta Liturghie de la Biserica cu hramul „Sfântul Ilie” din Fălticeni, va avea loc o procesiune religioasă pe traseul Biserica „Sf. Ilie” – Spitalul Municipal Fălticeni – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Primăria Fălticeni – Catedrala „Învierea Domnului” – Biserica „Sfântul Ilie”. La Catedrala „Învierea Domnului” va fi organizată, de la ora 14,00, “Nunta de aur” - sărbătorirea cuplurilor fălticenene care aniversează 50 de ani de căsătorie.

Tot sâmbătă, de la ora 9,00, pe terenul de zgură „Nada Florilor” şi la Baza Sportivă Romfour se va desfăşura finala Turneului tenis de câmp copii „Cupa Municipiului Fălticeni”, ediţia a VI-a, şi tot de la aceeaşi oră, pe Stadionul Tineretului, pe terenul sintetic de la Baza „Nada Florilor” şi terenul sintetic „Nicu Gane”, se va desfăşura, pe categorii de vârstă, un turneu de fotbal pentru copiii născuţi între anii 2009-2012. De la ora 10,00, la bazinele de înot din Complexul „Nada Florilor” va avea loc Concursul de înot Cupa „Nada Florilor”.

 

Festivalul Neamului Românesc „Ştefan cel Mare şi Sfânt” şi gală de kickboxing

Anul acesta urbea de pe Şomuz va găzdui, pe 20 iulie, de la ora 16,00, pentru a patra oară consecutiv, o manifestare internaţională a formaţiilor artistice din România, Republica Moldova şi Ucraina, în cadrul Festivalului Neamului Românesc „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, ediţia a VI-a, şi al Festivalului Internaţional de Folclor „Cântă cucu-n Bucovina”, la ora 18,30 având loc spectacolul oferit de Ansamblul „Plăieşii” de la Chişinău. Municipiul Fălticeni va fi reprezentat în cele două festivaluri de Ansamblul Folcloric „Balada” condus de prof. interpret de muzică populară Maria Tanasă,şi Grupul Folcloric „Moldava”, condus de prof. interpret de muzică populară Lenuţa Rusu. La final, după ora 22,00, va avea loc un recital al trupei Hora.

În data de 20 iulie va avea loc şi un eveniment inedit, retragerea din circuitul profesionist de kickboxing a unei legende din sporturile de contact, Ionuţ Pitbull Atodiresei. Ultimul meci va avea loc la Sala „Gabriel Udişteanu” începând cu ora 19,00 şi va fi transmis, începând cu ora 20:00, pe DigiSport (pe plan naţional) şi FightBox (în peste 45 de ţări).

Ziua de duminică, 21 iulie, va începe cu Turneul de tenis de câmp Old Boys „Cupa Municipiului Fălticeni”, ediţia IV-a. De la ora 10,00, Retromobil Club România organizează, pe terenul de sport al Şcolii „Mihail Sadoveanu”, „Roţi legendare - 123 de ani de la apariţia primului vehicul în Fălticeni” - Expoziţie de maşini istorice, urmată, de la ora 12,30, de o paradă a maşinilor de epocă prin centrul municipiului. De la ora 11,00, pe stadionul „Tineretului” va fi organizat tradiţionalul meci de fotbal, OLD BOYS (’80-’90), între fostele glorii ale fotbalului sucevean.

De la ora 16,00, pe scena din Piaţa „Nada Florilor” vor evolua solişti şi formaţii locale, Grupul vocal instrumental „Dorul Şomuzului” din Hârtop, „Străjerii” din Dolheştii Mici, Ansamblul Folcloric „Zdravitsa” din Yaroslavl, Rusia, Ansamblul Folcloric „Marboleny” din Catalunia, Spania, Vraciul,Rocsana Marcu & Lorena, 3 Sud Est.

În perioada 20-21 iulie pe Aleea pietonală se vor desfăşura Târgul meşterilor populari şi Târgul de Antichităţi.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Municipiului Fălticeni.
 Vizualizări articol: 3933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Zilele Municipiului Fălticeni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei