Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 156 (7157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Turism

La Vatra Dornei au început lucrările la amenajarea unei zone de agrement și loisir

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În municipiul Vatra Dornei au început lucrările la proiectul „Crearea unui spaţiu de agrement şi loisir”, finanțat din fonduri europene. Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a declarat că în momentul de față se lucrează la pregătirea terenului pe care va fi construită noua zonă de agrement.

Ilie Boncheș a precizat că acesta este unul dintre proiectele importante pentru municipiul Vatra Dornei, având în vedere că atât localnicii, cât și turiștii vor beneficia de posibilități multiple de agrement și de petrecere a timpului liber. El a explicat că prin acest proiect va fi construit un teren de tenis, care va fi marcat şi pentru practicarea baschetului, cu o suprafaţă de 700 de metri pătraţi, precum şi un teren multisport, care va fi acoperit pe timp de iarnă cu un balon presostatic, cu suprafaţa de 1.042 mp. Tot în cadrul proiectului vor fi construite piste de biciclete, cu sens unic, şi vor fi realizate 1.620 de metri pătraţi de alei pietonale. Noul spațiu de agrement și loisir va avea o suprafață totală de 13.248 de metri pătrați și va include și spații de joacă pentru copii și zone cu aparate pentru fitness. Ilie Boncheș a arătat că zona de agrement este amenajată în zona stadionului și a sălii de sport din Vatra Dornei. „Este un proiect foarte important pentru municipiul nostru, având în vedere că vom avea o nouă atracție pentru turiști și pentru dorneni. Dorința noastră este ca și prin acest proiect să creştem atractivitatea staţiunii turistice balneare şi prelungirea duratei medii a sejurului petrecut în Vatra Dornei de către turişti. Noua zonă de agrement va crea o alternativă pentru petrecerea timpului liber a turiştilor veniţi în staţiune pentru tratament balnear, cât şi pentru cei care vizitează municipiul pentru a practica turismul activ, schi alpin, excursii montane sau alpinism, river-rafting, parapantă, mountain biking sau nordic walking”, declarat Ilie Boncheş.

Primarul din Vatra Dornei a explicat că valoarea totală a proiectului este de aproximativ 700.000 de euro, fiind finanțat cu fonduri europene, prin POR 2014-2020, Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritate de investiţii 7.1 – Sprijinirea unei creşteri favorabile ocupării forţei de muncă, prin dezvoltarea potenţialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum şi sporirea accesibilităţii şi dezvoltarea resurselor naturale şi culturale specifice.

Pe de altă parte, Ilie Boncheș a precizat că Primăria Vatra Dornei a depus un alt proiect, la Compania Națională de Investiții, pentru construirea unui bazin de înot didactic, în aceeași locație în care se amenajează noua zonă de agrement și loisir.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Vatra Dornei au început lucrările la amenajarea unei zone de agrement și loisir.
 Vizualizări articol: 2089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La Vatra Dornei au început lucrările la amenajarea unei zone de agrement și loisir5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei