Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 154 (7155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Locuitorii din Vatra Dornei vor avea în cele din urmă gaz metan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii municipiului Vatra Dornei vor avea în cele din urmă gaz metan. Aceasta după ce Guvernul României a aprobat, miercuri, o hotărâre prin care proiectul de investiţii „Conducta de transport gaze naturale DN 250 Pojorâta - Vatra Dornei” a fost declarat ca proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale. În nota de fundamentare a acestei hotărâri se precizează faptul că execuţia tronsonului de conductă de transport a gazelor naturale Pojorâta – Vatra Dornei cu lungimea de 26,394 km este un obiectiv de investiţii prevăzut deja în Programul de modernizare dezvoltare pe anul 2019 al SNTGN Transgaz SA Mediaş. Trebuie spus că întreg tronsonul de conductă Câmpulung Moldovenesc - Vatra Dornei, în lungime de 35,67 km, a fost executat parţial de către Consiliul Judeţean Suceava prin programul „Utilităţi şi mediu la standarde europene în judeţul Suceava”. După preluarea de către Transgaz SA Mediaş a întregului obiectiv, acest tronson a fost reproiectat, iar într-o primă etapă a fost pus în funcţiune, în decembrie 2017, un tronson de 9,28 de kilometri de la Câmpulung Moldovenesc la Pojorâta.

Trebuie spus că primul care a făcut anunţul cu privire la adoptarea acestei hotărâri de Guvern a fost preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, cel care a propus, în urmă cu câteva luni, această soluţie pentru deblocarea lucrărilor de construcţie a magistralei de gaz metan către Vatra Dornei. „Salut această decizie care vine târziu, dar este foarte necesară pentru Vatra Dornei”, a declarat Flutur, care a mai adăugat că pentru acest proiect urmează ca Ministerul Energiei să emită autorizaţia de construire, după care Transgaz va începe lucrările cu toate forţele pentru a ajunge gazul natural şi la Vatra Dornei. Anunţul făcut de Gheorghe Flutur cu privire la această hotărâre a dus la un schimb de replici extrem de dure între acesta şi preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan.

 

Stan îl acuză pe Flutur că îşi arogă pe nedrept meritele pentru această Hotărâre de Guvern

Liderul social-democraţilor suceveni l-a acuzat pe Gheorghe Flutur că îşi arogă pe nedrept meritele adoptării acestei hotărâri. Ioan Stan a arătat că la preluarea guvernării în 2016 de către alianţa PSD-ALDE unul dintre obiectivele de interes judeţean către care social-democraţii şi-au îndreptat eforturile, la cererea locuitorilor zonei, a fost reconsiderarea importanţei obiectivului sus-amintit, efectuarea demersurilor necesare includerii lui în planurile de dezvoltare locală şi obţinerea susţinerii financiare necesare.

„Am muncit în echipă, apelând la tot ceea ce omeneşte şi legal a fost cu putinţă pentru ca, în sfârşit, strădaniile noastre să se materializeze în Hotărârea de Guvern care decide reluarea lucrărilor acordând obiectivului calitatea de interes naţional”, a declarat Stan, care a mai adăugat că Gheorghe Flutur, atunci când a fost ministru al Agriculturii, „din înălţimea scaunului ministerial a ales să fie parte a problemei şi nu a soluţiei, iar acum apare la rampă şi cu un tupeu inimaginabil îşi arogă meritele echipei noastre în interes propriu”, a spus Stan.

 

Flutur: „Nu e suficient să fii la guvernare, ci trebuie să te şi implici”

În replică, Gheorghe Flutur i-a transmis lui Ioan Stan că după 30 de ani de democraţie încă nu a înţeles nimic din politică, amintind că acest proiect este blocat de şapte ani. „Eu cred că 7 ani de întârziere pentru judeţul Suceava este similar cu lipsa celor 7 ani de acasă pentru cel care nu cu mult timp în urmă îi cerea lui Liviu Dragnea să îşi anunţe candidatura la preşedinţia României de aici, de la Suceava. Nu e suficient să fii la guvernare, să umbli pe la ministere, să organizezi chiolhanuri la Suceviţa, ci trebuie să te şi implici”, a spus Flutur. El a amintit că „proiectul blestemat” „Suceava - utilităţi şi mediu” a început în 2003, în guvernarea PSD condusă de Adrian Năstase şi sub conducere PSD a administraţiei judeţene, când 61 de localităţi s-au împrumutat cu 86 de milioane de euro, iar acum sunt în pragul falimentului.

„În 2017 aţi promis la Suceviţa, toată conducerea PSD, că veţi debloca construcţia gazului metan spre Dorna într-o săptămână. Au trecut doi ani şi abia acum s-a dat hotărârea de Guvern. Tot sub guvernarea dumneavoastră aţi dat în judecată peste 500 de parohii din judeţ, cu care vă judecaţi pentru a le lua înapoi cele 30 de hectare de păduri. Tocmai de aceea s-a blocat construcţia magistralei în zona Iacobeni, pentru că trece prin aceste păduri aflate în litigiu”, a mai spus Gheorghe Flutur. Ulterior, IoanStan a revenit cu un nou comunicat, în care a precizat că „personal îndrăznesc să cred, în virtutea celor șapte ani de acasă de la mine, că prezența conducerii PSD la Sucevița a fost la o oră neconvenabilă pentru cei șapte ani de acasă ai lui Flutur și că am demonstrat că nici un efort nu ni se pare prea mare dacă este vorba să ne respectăm promisiunile”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuitorii din Vatra Dornei vor avea în cele din urmă gaz metan.
 Vizualizări articol: 1664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locuitorii din Vatra Dornei vor avea în cele din urmă gaz metan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei