Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 152 (7153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reușită

Humorenii plecați în turul țării cu bicicletele se întorc astăzi acasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grupul celor cinci humoreni plecați în turul țării cu bicicletele se întoarce astăzi acasă. Reamintim că, pe 13 iunie, cinci humoreni – Dan Lefter, Bogdan Oproiu, Silviu Muşină, Constantin Volanschi, cu vârste între 45 şi 50 de ani, şi adolescentul Matei Oproiu, în vârstă de 14 ani, au plecat din Gura Humorului într-un tur al României cu bicicletele. Pe toată durata traseului, ei au fost însoțiți de Dumitru Grigore, în vârstă de 68 de ani, bunicul lui Matei Oproiu, care s-a aflat la volanul unei mașini cu care transporta toate cele necesare bunei desfășurări a turului României. Dumitru Grigore a parcurs o parte din drum, peste 600 de kilometri, pe bicicletă, mașina fiind condusă, pe cea mai mare parte a acestei distanțe, de Bogdan Oproiu și, pentru o scurtă distanță, de Constantin Volanschi.

În precedentul articol, vă informam despre situația humorenilor la finalul a 12 zile parcurse din întregul traseu, moment în care au ajuns la Oltenița. 

În ziua următoare, au plecat din Oltenița la ora 08:00 și după 122,37 km, la ora 18:20, au ajuns la Băneasa, județul Constanța, unde au înnoptat, înregistrând un timp efectiv de pedalat de 6 ore și 39 de minute. Traseul din această zi a fost parcurs integral pe bicicletă de către veteranul Dumitru Grigore.

În ziua a 14-a, plecarea din Băneasa a fost la ora 08:10 și, după 127,3 km, la ora 20:08, au ajuns pe malul Mării Negre, la Corbu. A fost cea mai grea zi din întregul traseu, cu urcări și coborâri interminabile pe văile din Podișul Dobrogei și cu un vânt puternic din față care a îngreunat înaintarea. Timpul efectiv de pedalat în această zi a fost de 7 ore și 58 de minute.

Ziua a 15-a a fost rezervată unei binemeritate pauze, o zi de odihnă și relaxare pe litoralul Mării Negre.

În ziua a 16-a, au plecat la ora 09:00 din Corbu și la ora 18:45 au ajuns în localitatea Mineri, județul Tulcea. Au parcurs 108,98 km, cu un timp efectiv de pedalat de 7 ore și 46 de minute. Și traseul din această zi a fost parcurs integral pe bicicletă de către Dumitru Grigore.

Următoarea zi, a 17-a, a consemnat un traseu mai scurt, de doar 87,88 km, între Mineri și Vânători – Galați. Au pornit pe traseu la ora 07:30 și au ajuns la destinație la ora 15:30, înregistrând un timp efectiv de pedalat de 5 ore și 37 de minute.

În ziua a 18-a, plecarea în cursă a fost la ora 07:30, într-un traseu foarte dificil ca distanță (155,95 km ) și forme de relief (foarte multe pante abrupte). După 12 ore și 10 minute au ajuns în orașul Huși, cu un timp efectiv de pedalat de 8 ore și 39 de minute.

Cea de a 19-a zi a fost marcată de sosirea în municipiul Iași, după 85,78 km parcurși. Au plecat la 08:30 din Huși și au ajuns la 16:30 în Iași, înregistrând un timp efectiv de pedalat de 4 ore și 44 de minute. Și traseul din această zi a fost parcurs integral pe bicicletă de către Dumitru Grigore.

Penultima zi a traseului a consemnat plecarea din Iași la ora 08:40 şi sosirea în Baisa, judeţul Botoşani, la ora 18:30, cu un timp efectiv de pedalat de 6 ore şi 49 de minute. Aseară, la sosirea în Baisa, parcurseseră pe biciclete o distanță totală de 2.203,1 km.

Astăzi este ultima zi a Turului României pentru cei cinci humoreni plecați la drum cu 21 de zile în urmă. Conform planului pe care l-au făcut aseară, vor pleca la drum în jurul orei 09:00, vor face o oprire de câteva ore în Suceava, urmând să ajungă la Gura Humorului în jurul orei 17:00.

După 21 de zile, vor încheia un traseu memorabil, gândit și pregătit exemplar de Dan Lefter și Silviu Mușină. Acest tur al României a adunat laolaltă trei generații, ceea ce reprezintă, dincolo de performanța sportivă, un exemplu că voința și determinarea nu țin cont de vârstă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Humorenii plecați în turul țării cu bicicletele se întorc astăzi acasă.
 Vizualizări articol: 2326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Humorenii plecați în turul țării cu bicicletele se întorc astăzi acasă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei