Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 152 (7153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Bogdan Gheorghiu: Odată cu revenirea echipei PNL la guvernare, județul Suceava va avea şansa repornirii motoarelor investiționale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu consideră că după ce PNL va reveni la guvernare, începând din anul 2020, județul Suceava va avea şansa repornirii „motoarelor investiționale”, prin construirea rapidă de autostrăzi în regiunea Moldovei. Bogdan Gheorghiu a amintit că principala temă de campanie a PSD la alegerile europarlamentare a fost atacarea sistematică a Uniunii Europene, identificată ca principalul duşman al românilor. „Guvernul PSD a avut relații foarte proaste cu oficialii europeni, inclusiv cu comisarul european Corina Crețu, absorbția de fonduri europene fiind la un minimum istoric. De asemenea, Guvernul PSD, controlat de Dragnea şi Vâlcov, a refuzat să depună proiecte spre finanțare pentru Autostrada Moldovei şi pentru spitalele regionale, refuzând să accepte că fondurile europene sunt un motor al creşterii economice”, a declarat Gheorghiu. El a arătat că datele statistice economice pentru anul 2018 arată că Regiunea de Nord-Est a înregistrat o creştere economică dinamică, nemaifiind cea mai săracă regiune a României. Deputatul PNL a spus că Regiunea de Nord-Est se află înaintea Regiunii Vest, constituită din județele Timiş, Arad, Caraş Severin şi Hunedoara, şi a Regiunii Sud-Vest Oltenia, formată din Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, care se află pe ultimul loc.

„Cauza acestei dinamici economice a Regiunii de Nord-Est este simplu de explicat: comisarul european pentru Dezvoltare Regională Corina Crețu a arătat că în perioada 2007-2013 Regiunea de Nord-Est a fost pe primul loc în țară la absorbția de fonduri europene”, a spus Gheorghiu. El a precizat că pentru județul Suceava, această perioadă coincide cu mandatul lui Gheorghe Flutur la şefia Consiliului Județean, între 2008 şi 2012, când în județul Suceava au intrat fonduri de circa un miliard de euro, iar investițiile făcute atunci, la Cetatea de Scaun, Muzeul de Istorie etc., au pus bazele creşterii constante a numărului de turişti din județul nostru din prezent.

„Odată cu revenirea echipei PNL la guvernare în 2020, județul Suceava va avea şansa repornirii motoarelor investiționale prin construirea rapidă a autostrăzilor în regiunea Moldovei. Conectarea județului Suceava la Europa prin autostrăzi spre vest, sud şi nord reprezintă prioritatea numărul 1 a sucevenilor”, a încheiat Gheorghiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bogdan Gheorghiu: Odată cu revenirea echipei PNL la guvernare, județul Suceava va avea şansa repornirii motoarelor investiționale.
 Vizualizări articol: 1542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bogdan Gheorghiu: Odată cu revenirea echipei PNL la guvernare, județul Suceava va avea şansa repornirii motoarelor investiționale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei