Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 143 (7144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediţia a VIII-a

„Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare”, din august, la Muzeul Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Bucovinei organizează în perioada 19-30 august 2019, în sediul Muzeului de Istorie, ediţia a VIII-a a Atelierelor de artă pentru copii „Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare”.

Anul acesta organizatorii revin cu atelierele de pictură, pictură – tehnici mixte şi modelaj, binecunoscute şi apreciate de micii artişti care sunt iniţiaţi în tainele maeştrilor de profesorii Camelia Rusu Sadovei şi Iulian Asimionesei.

Datorită numărului mare de solicitări pentru atelierul de modelaj, anul acesta vor exista două grupe, una dimineaţă şi una după-amiază, pentru a creşte numărul de locuri disponibile. Înscrierile se fac la Biroul Artă al Muzeului Bucovinei, str. Ştefan cel Mare nr. 33, Suceava, începând cu 24 iunie.

Taxa de participare este de 30 de lei/copil/atelier.

Informaţii suplimentare, la 0230 216439, interior 117/133.

Fiecare dintre ateliere se va desfăşura pe o perioadă de cinci zile, trei ore pe zi, dimineaţă sau după-amiază, după următorul program:

 

Săptămâna 19-23 august 2019

Orele 9-12: "Alternative plastice"– se prezintă tehnici picturale şi grafice prin exemplificare cu lucrările plastice din colecţia de artă a Muzeului Bucovinei; se urmăreşte însuşirea şi utilizarea tehnicilor de compoziţie (suprapunere, repetiţie, contrast şi armonie), precum şi combinarea tehnicilor de lucru (grafică, pictură, colaj, printuri).

Participă copii cu vârsta minimă de 8 ani.

Orele 13-16: "Fantezie în culori"– atelier de pictură în care sunt prezentate copiilor tehnici picturale şi se fac exerciţii cromatice de obţinere a tonurilor şi nuanţelor, plecând de la exemple de lucrări ale pictorilor bucovineni. Copii cu vârsta minimă de 12 ani.

 

Săptămâna 26-30 august 2019

Orele 9-12 şi 13-16: "Sculptura – arta volumelor" - un atelier de modelaj în lut, cel mai de succes, dar şi cel mai accesibil copiilor de orice vârstă. Se urmăreşte exprimarea plastică a tinerilor artişti, folosind materiale, instrumente şi tehnici specifice modelajului în lut.

Pot participa copii cu vârsta minimă de 6 ani.

La finalul atelierelor, în luna septembrie, se organizează o expoziţie cu lucrările realizate de participanţi în cadrul celor patru ateliere, la vernisajul căreia vor fi invitaţi autorii lucrărilor, părinţi, profesori şi admiratori, presa, dar şi publicul larg. În ziua vernisajului vor fi acordate premii şi vor fi înmânate diplome de participare tuturor expozanţilor.

Prin organizarea acestor ateliere se urmăreşte familiarizarea copiilor cu limbajul şi mijloacele de expresie plastice specifice sculpturii, scenografiei, picturii de şevalet şi graficii şi analizarea imaginii artistice, prin raportare la tehnicile şi lucrările de artă studiate. De asemenea, folosind materiale, instrumente şi tehnici specifice fiecărui gen, se încurajează exprimarea sensibilităţii, imaginaţiei şi creativităţii artistice în creaţii plastice proprii.

Materialele şi ustensilele necesare desfăşurării atelierelor sunt asigurate de către Muzeul Bucovinei, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare”, din august, la Muzeul Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare”, din august, la Muzeul Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei