Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 137 (7138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aventură

Cinci humoreni au plecat ieri dimineaţă în turul României cu bicicleta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci humoreni – Dan Lefter, Bogdan Oproiu, Silviu Muşină, Constantin Volanschi, cu vârste între 45 şi 50 de ani, şi adolescentul Matei Oproiu, în vârstă de 14 ani, au plecat ieri dimineaţă din oraşul Gura Humorului într-un tur al României cu bicicletele.

Dan Lefter, cel care a avut iniţiativa acestei călătorii, a declarat că şi-au propus să pedaleze în jur de 120 de km pe zi şi să ajungă înapoi, acasă, în data de 7 iulie.

De la Gura Humorului au plecat spre Borşa - Săpânţa – Carei – Oradea, unde intenţionează să rămână două zile. De aici vor pleca spre Arad, apoi vor coborî spre Jimbolia - Călăraşi – Murfatlar – Tulcea, după care vor urca spre nord – nord-est pe la Galaţi - Huşi - Iaşi – Botoşani – Gura Humorului.

Dan Lefter a spus că se pregăteşte pentru această călătorie de circa 2 ani, impulsionat de rememorarea unei călătorii asemănătoare din adolescenţă, redată cu nostalgie în romanul „Aventuri pe şase roţi”, scris de Tiberiu Avram.

În urmă cu 32 de ani, autorul, Dan Lefter şi Daniel Gaftoniuc – Gaţu au plecat cu bicicletele de la Gura Humorului la Mamaia. La lansarea romanului, în ianuarie anul trecut, toţi cei trei protagonişti au spus că nu s-au gândit vreodată că expediţia lor din adolescenţă, drumul lor la mare cu bicicletele şi aventurile de atunci vor ajunge în paginile unei cărţi. Tot atunci, Dan Lefter a mărturisit că este tentat să încerce şi acum, în plină maturitate, cu experienţă similară. A căutat tovarăşi de drum – încă doi ingineri, un arhitect şi un adolescent, s-au antrenat în excursii locale de două, trei zile, iar ieri dimineaţă, la 6.00, au pornit la drum. „Am emoţii, aş minţi dacă aş spune că nu. Vom vedea cum va fi”, a spus Dan înaintea startului. El şi-a exprimat speranţa că de data aceasta vor reuşi să parcurgă pe biciclete integral traseul propus, să nu revină acasă cu trenul, ca în urmă cu 32 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci humoreni au plecat ieri dimineaţă în turul României cu bicicleta.
 Vizualizări articol: 1524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cinci humoreni au plecat ieri dimineaţă în turul României cu bicicleta5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei