Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 137 (7138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Curs festiv

Absolvenţii promoţiei 2019, de la Universitatea din Suceava, au fost celebraţi în centrul municipiului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pagina de joi, 13 iunie, din evoluţia Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a fost consacrată sărbătoririi celei mai noi generaţii de absolvenţi a instituţiei.

Festivitatea de absolvire a fost organizată chiar în centrul oraşului, alături de tineri participând profesori, decani, conducerea USV, autorităţi locale şi judeţene, care au felicitat tânăra generaţie pentru reuşita lor şi i-au adresat mesaje de încurajare şi susţinere.

În centrul atenţiei tuturor au stat însă cei zece şefi de promoţie ai celor zece facultăţi de la USV, cei care pe parcursul anilor de studiu s-au evidenţiat prin rezultate deosebite.

Este vorba despre: Georgiana Iuliana Apopei - Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, Gabriela Racu – Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Dana Huţu - Facultatea de Inginerie Alimentară, Răzvan Constantin Unguraşu - Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Eusebiu Munteanu - Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, Elena Burciu- Facultatea de Istorie şi Geografie, Mihaela Diaconescu - Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, Rebeca Simona Iriciuc - Facultatea de Silvicultură, Denisa Alexandra Chifan - Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, Teodora Papuc - Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei.

 

„Misiunea USV a fost îndeplinită cu succes”

La rândul lui, rectorul Valentin Popa a amintit de o serie de clasamente unde USV a fost foarte bine cotată, a vorbit despre misiunea universităţilor şi despre provocările viitorului cu care se vor confrunta studenţii.

„Trăind în era informaţiei, martori ai transformării societăţii informaţionale în societatea cunoaşterii, vorbim tot mai des, mai ales în domeniul educaţiei, de schimbări, de reforme şi uităm menirea principală, fundamentală a universităţilor, aceea de a dezvolta personalitatea studentului şi a absolventului. Abia apoi de a asigura suficiente competenţe absolventului pentru a se putea adapta uşor la meseriile încă necunoscute care îl aşteaptă în viitor”, a menţionat Popa.

Acesta a arătat că anumite studii lansează idei care pot să descurajeze pe o parte dintre absolvenţi sau, dimpotrivă, să-i motiveze. Astfel, potrivit rectorului, peste 85% dintre meseriile de pe piaţa forţei de muncă din anul 2050 nu se cunosc încă astăzi. În următorii 10 ani, 10% dintre posturile de muncă de la nivel global vor fi automatizate, ceea ce va însemna o disponibilizare a 800 de milioane de oameni.

Despre USV, rectorul instituţiei a menţionat că aceasta, prin absolvenţii săi, şi-a consolidat poziţia în dezvoltarea comunităţii locale.

„Sunt convins că dincolo de programa universitară, misiunea USV de a cizela, de a modela personalitatea dumneavoastră, de a încuraja creativitatea a fost îndeplinită cu succes”, a mai transmis Valentin Popa.

În cadrul cursului festiv au mai luat cuvântul autorităţi locale şi judeţene, dar şi cei zece absolvenţi merituoşi, lideri ai promoţiei. 

Un concert de hardcore moldovenesc, ce a vibrat de energie de la început până la sfârşit, cu formaţia Zdob şi Zdub, a încheiat cea de-a treia ediţie a festivităţii de absolvire de la USV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Absolvenţii promoţiei 2019, de la Universitatea din Suceava, au fost celebraţi în centrul municipiului.
 Vizualizări articol: 2208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Absolvenţii promoţiei 2019, de la Universitatea din Suceava, au fost celebraţi în centrul municipiului5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei