Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 134 (7135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Trenurile soarelui”

Trenul sezonier Suceava-Mangalia intră în circulaţie din această săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trenul sezonier de la Suceava la Mangalia va începe să circule zilnic de vineri, 14 iunie, în cadrul programului naţional al CFR Călători „Trenurile soarelui”. Ca în fiecare vară, trenul va asigura legături directe cu staţiunile principale de la Litoral, cu plecare în fiecare seară din Suceava, respectiv din Mangalia.

De remarcat ca aspect pozitiv este că CFR Călători nu a mai repetat greşeala de anul trecut, când a introdus trenurile directe spre Litoral foarte târziu, la final de iunie, pierzând foarte mulţi călători cărora le-a oferit doar varianta de a face ocol şi a schimba trenul în Bucureşti. Rămâne de văzut, pe de altă parte, cum va fi gestionată problema crizei de vagoane. Vara trecută, trenul sezonier Suceava-Mangalia a avut mai tot timpul vagoane insuficiente. Aşa s-a ajuns la situaţii hilare, biletele la cuşetă fiind date cu o lună înainte de plecarea trenului, iar de multe ori epuizându-se şi toate locurile de la clasa a II-a.

Deocamdată, pe site-ul CFR Călători, actualizat cu locurile disponibile, pentru trenurile Suceava-Mangalia sunt puse în vânzare bilete de clasa I, clasa a II-a şi la cuşetă cu patru, respectiv şase paturi. 

Trenul pleacă din Suceava la 20.36 şi este programat să ajungă la Mangalia puţin înainte de ora 6.00. Până la Constanţa trenul face ceva mai mult de şapte ore, iar până la Mangalia peste nouă ore.

La retur, trenul pleacă din Mangalia la ora 21.30 şi este programat să ajungă la Suceava la 7.28.    

Tarifele pe distanţa Suceava-Mangalia sunt de 100 de lei la clasa a II-a, 155 de lei la clasa I, în jur de 130 de lei la cuşetă cu şase paturi şi 147 de lei la cuşetă cu patru paturi. La aceste preţuri există însă reduceri substanţiale, de până la 30%. În afara reducerilor şi gratuităţilor pentru studenţi, elevi sau pensionari, pentru ceilalţi călători se pot obţine reduceri de până la 30% dacă biletele sunt cumpărate cu anticipaţie maximă (peste 21 de zile) şi reducerea suplimentară de 5% pentru cumpărarea biletelor online. Pentru cei care nu pot cumpăra bilete anticipat există varianta reducerii de 10% pentru tichetul dus-întors, la care se poate adăuga reducerea de încă 5% pentru achiziţionarea online.

Având în vedere fluxul de călători este indicat ca biletele să fie achiziţionate cât mai din timp. Biletele sunt disponibile la vânzare cu 30 de zile înainte de plecarea trenului.

CFR Călători va încerca să mai ofere, ca variantă alternativă, şi posibilitatea călătoriei pe ruta Suceava-Bucureşti-Mangalia, tot pe timp de noapte, dar cu schimbarea trenului în Capitală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trenul sezonier Suceava-Mangalia intră în circulaţie din această săptămână.
 Vizualizări articol: 3169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trenul sezonier Suceava-Mangalia intră în circulaţie din această săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei