Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 130 (7131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 6 – 12 iunie

Suceava Blues Festival „Fani Adumitroaie”, ediția a X-a, în centrul Sucevei

Suceava Blues Festival „Fani Adumitroaie”, ediția a X-a, va avea loc, în perioada 6 - 9 iunie, în centrul municipiului Suceava. Ediția din 2019 propune amplasarea scenei principale pe esplanada Casei Culturii (lângă Palatul Administrativ), cu acces gratuit în trei seri de spectacole în aer liber. Festivalul, în sine, este o poveste dincolo de eveniment. Capetele de afiș ale acestei ediții sunt americanii Robben Ford (6 iunie) şi Eric Gales (7 iunie), artişti cu un box-office impresionant, multipli nominalizați ai premiilor Grammy, care fac din ediția de anul acesta a Suceava Blues Festival „Fani Adumitroaie” un eveniment major de blues în România. Pe aceeași scenă cu aceștia vor mai urca, pe 6 iunie: Joe Rusi Trio & Leslie Smith (Norvegia, SUA) și BluemanS (România), pe 7 iunie: Rareș Totu Midnight Sun featuring Dean Bowman (România, SUA) și John Montana & The Contact (UK), iar pe 8 iunie: Vlad Prisacariu (România), Berti Barbera & Nicu Patoi (România) și Vali „SirBlues!” Răcilă & Raul Kușak: Handmade Blues (România). Mai multe găsiți și pe facebook.com/suceavablues.ro.

 

Joi, 6 iunie

Concert Coral Extraordinar intitulat "In memoriam Ciprian Porumbescu"

La Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc pe 6 iunie, de la ora 18:30, un Concert Coral Extraordinar intitulat "In memoriam Ciprian Porumbescu". Corala de fete ”Ciprian Porumbescu” a Colegiului Național ”Ștefan cel Mare”, alături de Corala bărbătească ”Mitropolit Dosoftei” a Seminarului Teologic Liceal Ortodox și renumita Corală ”Ciprian Porumbescu” (în varianta mixtă) vor pune în scenă compoziții românești, dar și internaționale, cunoscute și iubite de către public. Totodată, aceștia vor readuce în atenţia auditoriului câteva dintre cele mai frumoase partituri ale marelui compozitor și apărător al unității naționale, Ciprian Porumbescu. Pe scenă li se vor alătura și tineri instrumentiști. Dirijor va fi pr. prof. Lucian Tablan-Popescu. Intrarea se face pe bază de invitație, iar prețul acesteia este de 15 lei. Achiziția se poate face de la Anticariatul de pe strada Republicii nr.15, Suceava, sau la numărul de telefon 0754 497 144.


Vineri, 7 iunie

Vernisajul Expoziţiei-concurs de desene „Vis de copil în casa bunicilor”, vineri, la „Hanul Domnesc”

La Muzeul Etnografic „Hanul Domnesc” va avea loc vineri, 7 iunie, la ora 12:00, vernisajul Expoziţiei-concurs de desene „Vis de copil în casa bunicilor”, expoziție aflată la cea de-a XXIII-a ediţie. La acest concurs mult aşteptat şi apreciat de copii participă elevi de la şcoli din municipiul Suceava, pe categorii de vârstă: 7-11 ani, respectiv 12-15 ani, cu desene pe tema menţionată, premiile acordându-se pentru cele mai frumoase lucrări. Comisia de jurizare care va decide acordarea premiilor pentru cei mai talentaţi copii este formată din profesori de specialitate de la şcolile cu cel mai mare număr de participanţi la concurs şi specialişti din cadrul muzeului. Premiile, acordate pe categorii de vârstă, vor fi oferite de Muzeul Bucovinei.


Sâmbătă, 8 iunie

Festivalul Luminii, ediția a V-a, sâmbătă, în Parcul Central Suceava

Sub motto-ul “Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte” sâmbătă, 8 iunie 2019, în Parcul Central din municipiul Suceava va avea loc Festivalul Luminii - ediția a V-a, un eveniment organizat de Centrul Local “Ținutul Fagilor” Suceava – Filiala Organizației Naționale “Cercetașii României”. Începând cu ora 15:00 și până la ora 23:00, sucevenii de toate vârstele sunt așteptați să participe la ateliere diverse, pregătite de cercetaşi. Vor putea intra în Ținutul Jocurilor (cercetașii și voluntarii le-au pregătit 7 jocuri interesante în care vor interacționa colaborând) sau vor cânta alături de cercetași. Programul Festivalului 2019 – 8 iunie - Parcul Central Suceava 15.00-20.00: prietenii cercetaşilor; 16.30-17.30 vocile chitarelor, 15.00-19.30; Ți-au rămas mici cărţile, 15.00-20.00 tărâmul jocurilor (1 – Cu ochii în patru, 2 – Mai buni împreunӑ, 3 – Iute ca fulgerul, 4 – Armonie cu natura, 5 – Gânduri în acțiune, 6 – Ochi de vultur, 7 – Schiorii), 16.00-19.00 Face painting cercetășesc, 19:00 – 20:00 – Atelier de Gulguțe, 19:00 – 20:00 – Amprenta Festivalului Luminii, 20.00- 20.30- Dansuri cercetășești, 20.30-21.30- Amplasarea gulguțelor, 21.30- Aprinderea gulguțelor, 22.30. Stingerea gulguțelor. Persoană de contact: Fărtăiș Dorina, telefon: 0740 663 828.

 

„Cântec, joc și voie bună”, sâmbătă, la Colegiul Tehnic „Petru Mușat”

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Suceava organizează sâmbătă, 8 iunie, la ora 16:00, în Sala de evenimente a Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava (lângă Inspectoratul Școlar Județean Suceava), evenimentul „Cântec, joc și voie bună”. Prețul de intrare este 10 lei și 5 lei pentru persoanele care poartă ie.

 

Duminică, 9 iunie

Festivalului-concurs de toacă intitulat „Răsună toaca-n cer”, la Rotunda - Liteni

Parohia „Adormirea Maicii Domnului şi Sf. Ap. Andrei” din Rotunda - Liteni, Protopopiatul Fălticeni, organizează duminică, 9 iunie, începând cu ora 16:00, a IX-a ediţie a Festivalului-concurs de toacă intitulat „Răsună toaca-n cer”. Concursul „Răsună toaca-n cer” este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Pentru înscrieri, cei interesaţi pot suna la numărul de telefon 0744 778 371.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei