Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 122 (7123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă finalizată

Un italian în vârstă de 20 de ani, trimis în judecată la Suceava pentru omor: a ucis dintr-o lovitură de cuțit un alt tânăr

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un italian în vârstă de 20 de ani, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată pentru omor la mai puțin de două luni de zile după ce a înjunghiat în spate un tânăr român, într-o locuință din municipiul Vatra Dornei. O singură lovitură de cuțit, aplicată în spate, a fost suficientă pentru a se ajunge la o nenorocire. Tânărul a fost audiat cu ajutorul unui translator și sunt toate premisele de a petrece câțiva ani buni în închisorile din România.

Conform Codului Penal, fapta de care este acuzat italianul este încadrată la omor, articolul 188 Cod Penal, fiind prevăzută închisoarea de la 10 la 20 de ani.

Întreaga poveste din acest caz este una cu totul ieșită din comun. Un triunghi amoros în care au fost implicați doi bărbați și o femeie s-a sfârșit cât se poate de prost: unul dintre tineri a murit, iar altul este după gratii.

 

Cum au ajuns cei trei să locuiască împreună și cum s-a ajuns la omor 

Pe 22 martie a.c., în jur de ora 15.00, Poliția municipiului Vatra Dornei a primit sesizarea că la o locuință de pe strada Lumea Nouă este un tânăr înjunghiat. La sosirea primului echipaj medical la fața locului, tânărul respectiv avea un cuțit înfipt în spate, în zona inimii, iar o tânără încerca să îi oprească sângerarea. Lovitura a fost însă foarte puternică, iar tânărul a fost declarat decedat.

Din verificările ulterioare a rezultat că tânărul înjunghiat mortal se numește Gabriel Ionel Iacob. Acesta avea 20 de ani și era din Pașcani. Tânărul se mutase recent la Vatra Dornei, fiind nepotul unei bătrâne care a murit la începutul acestui an, iar el a moștenit locuința. Acesta s-a mutat la Vatra Dornei, venind împreună cu prietena sa, Sara Porcu, în vârstă de 18 ani, din Roma - Italia. Cei doi se cunoscuseră pe vremea când Iacob a fost și el în Italia. Din cercetările ulterioare ale polițiștilor a rezultat că în același imobil a ajuns, cu o săptămână înainte de crimă, și Damiani Davide, în vârstă de 20 de ani, și el cetățean italian. Acesta era un soi de prieten-iubit al fetei și a rămas în casa celor doi până la consumarea tragediei.

În ziua crimei,tânărul român s-ar fi luat la ceartă cu iubita și ar fi lovit-o. Aflat de față, italianul a pus mâna pe un cuțit și l-a înjunghiat pe român în spate, în zona toracală. În momentul imediat următor, italianul în vârstă de 20 de ani a ieșit din locuință și a început să strige după ajutor, în timp ce fata a încercat să-i opărească hemoragia iubitului, prin presare. Din păcate, lovitura de cuțit a fost aplicată foarte puternic și în zona inimii, astfel că Gabriel Ionel Iacob a decedat instantaneu.

Prezențele străine din micul oraș Vatra Dornei nu au atras atenția, cel mai probabil pentru că cei trei nu ieșeau niciodată împreună. Mai mult, au relatat vecinii, cei trei nu ieșeau aproape deloc din casă, cel puțin la ore la care să fie văzuți.  Un fapt interesant este că acea casă nu era nici măcar racordată la rețeaua electrică.

 

Doi italieni rebeli, cu accente extreme

Paginile de pe rețelele de socializare arată că cei doi tineri italieni pozau în ipostaze de rebeli cu accente extreme. Mai mult, în mai toate pozele, Damiani Davide pare a avea expresia unui om aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

Ancheta polițiștilor dorneni și a judiciariștilor de la Serviciul de Investigații Criminale s-a derulat sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procesul în care va fi judecat Damiani Davide a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava, urmând a se stabili un prim termen de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un italian în vârstă de 20 de ani, trimis în judecată la Suceava pentru omor: a ucis dintr-o lovitură de cuțit un alt tânăr.
 Vizualizări articol: 2483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un italian în vârstă de 20 de ani, trimis în judecată la Suceava pentru omor: a ucis dintr-o lovitură de cuțit un alt tânăr0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei