Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 122 (7123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consursul judeţean “Micii inventatori eco”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe 1 iunie, la Fălticeni, se va desfăşura prima ediţie a Consursului judeţean “Micii inventatori eco”, competiţie organizată de Şcoala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava. La cele trei secţiuni vor participa de la preşcolari din grupa mare până la elevi din clasa a IV-a: Moda Eco pentru copiii de la grupa mare până la clasa a IV-a; Jucării Eco pentru copiii din clasele I – III şi Micul inventator, secţiune destinată elevilor din clasele a III-a şi a IV-a.

Proiectul, coordonat de prof. Carmen Elena Benke şi prof. AlexandrinaTrişi, îşi propune promovarea formării competenţelor şi atitudinilor necesare pentru a înţelege relaţiile dintre oameni şi natură, cunoaşterea compoziţiei şi a lumii înconjuratoare, cunoştinţele teoretice putând fi aplicate în experimente interesante care se efectuează cu materiale biologice, alimente, apă, aflate la îndemâna copiilor.

La prima secţiune, Moda eco,echipajele vor susţine o paradă a modei cu obiecte de îmbrăcăminte confecţionate din materiale reciclabile. Pentru a doua secţiune, Jucării Eco, vor realiza jucării din materiale din natură sau reciclabile, iar pentru secţiunea a treia, Micul inventator, se vor prezenta machete realizate din materiale refolosibile care ilustrează experimentele ştiinţifice desfăşurate la orele de matematică şi ştiinţe. Juriul judeţean al concursului - alcătuit din educatori, învăţători şi profesori de educaţie plastică, va face selecţia lucrărilor câştigătoare, precum şi premierea câştigătorilor.

“Şcoala are obligaţia de a organiza şi desfăşura activităţi susţinute de educaţie ecologică, iar proiectul oferă posibilitatea de a desfăşura activităţi prin care să cultivăm interesul, dragostea şi responsabilizarea elevilor pentru lumea înconjurătoare, pentru protejarea mediului. Totodată urmăreşte conturarea deprinderilor şi a atitudinilor de a preţui şi respecta natura prin comportamente civilizate. Intrarea în acest proiect oferă şcolii şi elevilor ei avantaje şi beneficii de ordin intelectual, educativ, moral, afectiv şi practic, beneficii care se vor reflecta ulterior asupra atitudinii comunităţii locale.

Prin proiect ne mai propunem îmbunătăţirea competenţelor lingvistice şi a vocabularului legat de mediu, dezvoltarea competenţelor de utilizare a TIC în activitatea didactică, schimbul de informaţii despre diferite tradiţii şi stiluri de viaţă, dezvoltarea abilităţilor practice de realizare a unor machete pe baza experimentelor realizate în clasă.

Adevărata educaţie ecologică îşi va atinge scopul numai atunci când elevii – cetăţenii de mâine vor fi convinşi de necesitatea ocrotirii naturii şi vor deveni factori activi în acţiunea de conciliere a omului cu natura”, ne-a spus prof.Carmen Elena Benke.

Rezultatele aşteptate ca urmare a implementării proiectului sunt dezvoltarea spiritului de lucru în echipă şi competiţional; stimularea potenţialului creativ, de observaţie şi a capacităţii de comunicare; realizareaexpoziţiei - Fii ECO! pentru valorificarea caracterului formativ şi recreativ; creşterea nivelului de comunicare directă şi on-line între elevi şi cadre didactice; colaborare între părinţi, comunitatea locală şi cadre didactice în vederea realizării educaţiei ecologice privind colectarea şi sortarea deşeurilor reciclabile; realizarea de noi parteneriate; realizarea pliantului, mapei şi a filmului concursului, cu cele mai importante secvenţe ale manifestării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consursul judeţean “Micii inventatori eco”.
 Vizualizări articol: 1077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consursul judeţean “Micii inventatori eco”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei