Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 113 (7114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cine-l opreşte?

Ovidiu-Gheorghe Ursachi, alias „GJ”, prins a „n”-a oară la volan deşi nu avea permis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un individ din Vicovu de Sus a devenit „omul negru al şoselelor”, iar între el şi poliţişti se derulează un fel de joc de-a şoarecele şi pisica de mai multă vreme. Ultima ispravă a lui Ovidiu-Gheorghe Ursachi, alias „GJ”, de 37 de ani, s-a petrecut miercuri, 15 mai.

Poliţiştii din Vicovu de Sus l-au tras pe dreapta în timp ce se afla la volanul unui autoturism marca Peugeot. Pentru că aveau suspiciuni că „GJ” a consumat băuturi alcoolice, poliţiştii i-au cerut să sufle în etilotest, dar s-au lovit de refuzul şoferului. Nici la Spitalul Municipal Rădăuţi nu au avut mai mult succes, acolo unde Ursachi a refuzat să i se preleveze probe de sânge.

După ce au verificat şi în baza de date, poliţiştii au primit confirmarea că „GJ” conducea maşina deşi avea permisul de conducere anulat. În aceste condiţii, vicoveanul s-a ales cu un nou dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „refuz sau sustragere de la recoltarea probelor de sânge” şi „conducerea unui autovehicul fără permis”.

Ovidiu-Gheorghe Ursachi a fost reţinut miercuri seară pentru o perioadă de 24 de ore, iar ieri a fost dus în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Rădăuţi, care a decis să-l aresteze pentru o perioadă de 30 de zile.

Mai trebuie spus că „GJ” are deja o condamnare, care încă nu este definitivă, de 4 ani şi 6 luni, iar apelul este în curs de judecată la Curtea de Apel Suceava.

 

„GJ” a fost eliberat din arest acum câteva luni

„GJ” se afla în libertate de numai câteva luni. În ajunul Anului Nou, pe 31 decembrie 2018, el a fost prins în trafic, pentru a nu se ştie câta oară, în timp ce conducea un autovehicul deşi avea permisul de conducere anulat. Un autoturism marca BMW, cu numere de înmatriculare de Marea Britanie, a fost oprit pentru control în zona centrală a oraşului Vicovu de Sus. La volan se afla nimeni altul decât „GJ”, care nu doar că avea permisul anulat, ci se afla şi în stare de recidivă.

Dus la sediul poliţiei, bărbatul a devenit recalcitrant, motiv pentru care poliţiştii au folosit forţa şi l-au încătuşat. Lui Ursachi i-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Ulterior, cu acordul procurorului de caz, s-a dispus reţinerea lui „GJ” pentru o perioadă de 24 de ore, iar transferul său în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava s-a făcut cu sprijinul lucrătorilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale.

 

Dosar penal şi pentru o faptă din august 2017

Pe numele lui „GJ” s-a întocmit un dosar penal şi după un eveniment din august 2017. Atunci, el a făcut scandal în gospodăria unui amic din Putna la care a mers pentru a mai bea un păhărel.

Poliţia a fost chemată de urgenţă la Putna de soţia amicului lui "GJ", după ce acesta din urmă devenise incontrolabil. Oamenii legii au reuşit să ţină sub control totul şi l-au evacuat pe Ursachi din locuinţa respectivă.

Poliţiştii au observat că "GJ" a ajuns din Vicovu de Sus la Putna la volanul autoturismului proprietate personală, un Mercedes Benz înmatriculat în Marea Britanie. Testat cu aparatul etilotest, Ovidiu-Gheorghe Ursachi avea o concentraţie de 0,91 g/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a refuzat să-i fie prelevate probe de sânge.

Mai mult, după verificarea în baza de date, s-a constatat că "GJ" avea permisul de conducere reţinut şi nu avea dreptul să conducă un autovehicul pe drumurile publice.

 

Ovidiu-Gheorghe Ursachi a fost împuşcat de poliţişti în timp ce încerca să fugă

Ovidiu-Gheorghe Ursachi este un obişnuit al anchetelor şi dosarelor penale. La un moment dat, în cursul anului 2011, pe numele său existau nu mai puţin de cinci dosare penale. Unul dintre ele a venit după o cursă nebună, de aproximativ 50 de km. Pentru că nu a oprit la semnal, o patrulă de ordine publică din Rădăuţi s-a luat după maşina marca Alfa Romeo, cu numere de Anglia, condusă de Ovidiu-Gheorghe Ursachi. Acesta a încercat să scape de urmăritori, reuşind chiar să treacă şi de un filtru de poliţie. În final, a intrat pe o uliţă din Vicovu de Sus, a abandonat maşina şi a vrut să scape cu fuga. Nu a reuşit, şi asta pentru că poliţiştii şi-au folosit armamentul din dotare, iar focul tras în direcţia sa l-a nimerit în zona toracelui, pentru a-i salva viaţa medicii fiind nevoiţi să-i scoată un rinichi şi o parte din intestinul subţire.

Ovidiu-Gheorghe Ursachi a fost cercetat şi de procurorii Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Suceava. Se întâmpla în urmă cu cinci ani, când a fost arestat alături de Constantin Georgiţă, zis „Ciuperi”, după ce au încercat să-i vândă suceveanului Ionuţ Păstrăv, din gruparea de traficanţi de droguri condusă de Ilie Popovici, 100 de plicuri conţinând 4-Methylethcathinone, un drog extrem de puternic. Lista dosarelor penale în care a fost implicat Ursachi este completată cu cel în care a ademenit trei fete de liceu din Vicov şi Rădăuţi să consume droguri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu-Gheorghe Ursachi, alias „GJ”, prins a „n”-a oară la volan deşi nu avea permis.
 Vizualizări articol: 3418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ovidiu-Gheorghe Ursachi, alias „GJ”, prins a „n”-a oară la volan deşi nu avea permis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei