Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 111 (7112)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediţia a XI-a

Flutur invită sucevenii şi turiştii la „Hora Bucovinei”, cel mai mare eveniment folcloric al judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a invitat pe suceveni, dar şi pe turiştii care vor fi prezenţi la finalul acestei săptămâni în judeţ să vină în număr cât mai mare la ediţia de anul acesta a „Horei Bucovinei”. Evenimentul, ajuns la a XI-a ediţie, va avea loc pe 18 şi 19 mai 2019, în oraşul Frasin, în fosta tabără Bucşoaia. „Îi invit pe suceveni să vină duminică, începând de la ora 12:00, la evenimentul de deschidere a Horei Bucovinei. Este un eveniment cu multe surprize, care are trăsătură de bază autenticul. Bucovina Autentică. Îi invit la hora de altădată”, a spus Flutur.

El a precizat că la ediţia de anul acesta vor fi prezente 45 de vetre folclorice din judeţul Suceava, precum şi numeroase formaţii de muzică populară. Gheorghe Flutur a lansat o invitaţie către cei toţi cei care vor fi prezenţi să vină îmbrăcaţi în costume populare şi cu încălţăminte de joc. „Vremea se anunţă bună. Vom avea o paradă a portului popular din toate zonele judeţului Suceava, o paradă a cailor şi trăsurilor împodobite aşa cum ştiu bucovinenii să o facă mai bine. Va fi muzică populară de cea mai bună calitate, printre invitaţi numărându-se ansamblul <Plăieşii> din Chişinău, Republica Moldova, dar şi Dumitru Dobrican şi <Dănţăuşii> de la Groşi, din Maramureş”, a spus Flutur. El a adăugat că spectacolele folclorice vor fi susţinute şi de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava, precum şi de alţi interpreţi, grupuri folclorice (inclusiv ale minorităţilor) şi fanfare din judeţ.

Gheorghe Flutur a precizat că la Hora Bucovinei de la Frasin vor fi amenajate mai multe stâne unde cei prezenţi vor putea degusta cele mai delicioase produse tradiţionale, în special mâncare gătită la ceaun.

Preşedintele CJ Suceava a declarat că a îndemnat unităţile de cazare din judeţ să-şi invite turiştii la Hora Bucovinei, cel mai mare eveniment folcloric al judeţului Suceava, care a devenit deja un brand naţional şi internaţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur invită sucevenii şi turiştii la „Hora Bucovinei”, cel mai mare eveniment folcloric al judeţului.
 Vizualizări articol: 1753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur invită sucevenii şi turiştii la „Hora Bucovinei”, cel mai mare eveniment folcloric al judeţului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei