Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 100 (7101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Informare

ITM Suceava va derula o campanie pentru promovarea efectuării uceniciei la locul de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava va organiza, în cursul lunii mai, o amplă acţiune de informare şi conştientizare cu privire la respectarea legislaţiei specifice privind ucenicia la locul de muncă, efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior şi internship. Inspectorul-şef al ITM Suceava, Romeo Butnariu, a precizat că instituţia pe care o conduce va organiza întâlniri cu reprezentanţii angajatorilor din judeţul Suceava, din mai multe domenii de activitate, respectiv societăţi comerciale, regii autonome, persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, cooperaţie, dar şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor patronale şi sindicale, ai altor instituţii de stat şi le vor comunica datele şi locaţiile unde se vor desfăşura sesiunile de informare. Romeo Butnariu a precizat că aceste întâlniri vor avea loc atât la sediul ITM Suceava, cât şi la sediile altor parteneri în cadrul acestui proiect, Camera de Comerţ, Direcţia Silvică, Direcţia pentru Protecţia Copilului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, alte instituţii ale statului, ale administraţiei locale sau la târgurile de locuri de muncă.

Şeful ITM Suceava a arătat că prin această campanie se urmăreşte, printre altele, creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor care pot, potrivit legii, să angajeze forţă de muncă pe bază de contracte individuale de muncă, inclusiv contract de ucenicie, contractul de stagiu - anexă la contractul individual de muncă sau de a utiliza interni în baza contractului de internship, pentru a-şi asigura forţă de muncă calificată, în funcţie de cerinţele organizaţiei, dar şi facilitarea integrării sociale a persoanelor interesate, cu vârsta de peste 16 ani, în concordanţă cu aspiraţiile lor profesionale şi cu necesităţile pieţei muncii.

Romeo Butnariu a mai adăugat că această campanie se adresează persoanelor interesate, cu vârstă cuprinsă între 16 şi 26 de ani, în obţinerea unei calificări în sistemul de formare profesională a adulţilor, care să permită ocuparea unui loc de muncă şi continuarea învăţării în învăţământul profesional şi tehnic, inclusiv dual, dar şi persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani, cu excepţie 15 ani, care vor să participe la programe de internship. La întâlniri pot participa şi viitori absolvenţi sau absolvenţi de învăţământ superior care au diplomă de licenţă sau echivalentă şi care la debutul în profesie se angajează cu un contract individual de muncă pe un post conform specializării absolvite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ITM Suceava va derula o campanie pentru promovarea efectuării uceniciei la locul de muncă.
 Vizualizări articol: 1410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ITM Suceava va derula o campanie pentru promovarea efectuării uceniciei la locul de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei