Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 100 (7101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iarnă îndelungată

Furnizarea căldurii în Suceava a fost oprită după şapte luni de sezon rece

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Căldura furnizată în sistem centralizat în casele sucevenilor a fost oprită în ultima zi a lunii aprilie, după aproape şapte luni de sezon rece, care se resimte nu doar ca disconfort termic, ci şi ca efort financiar pentru locuitorii din nordul-estul ţării.

Anunţul cu privire la întreruperea furnizării încălzirii pentru sezonul rece 2018-2019 a fost făcut pe 30 aprilie, de către conducerea societăţii de termoficare Thermonet, ca urmare a evoluţiei temperaturilor medii exterioare.

Conform prevederilor legislative (HG nr. 425 din 1994 – privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice art. 117), oprirea încălzirii se face după trei zile consecutiv în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade C, între orele 18.00-06.00.

Chiar dacă nu a fost o iarnă grea, perioadele de ger extrem fiind puţine, în schimb s-a dovedit a fi lungă, în condiţiile în care umplerea instalaţiilor de termoficare, care au marcat debutul sezonului rece, a avut loc începând cu data de 2 octombrie, urmată în scurt timp de probele „la cald”.

Practic, în municipiul Suceava căldura a fost furnizată de la început de octombrie până la începutul lunii mai, acesta fiind cel mai avansat termen la care se încheie sezonul de asigurare a căldurii în sistem centralizat.

De obicei, furnizarea căldurii se întrerupe în jurul datei de 15 aprilie, anul trecut fiind oprită chiar ceva mai devreme, pe 10 aprilie.

 

Reglaje pentru furnizarea apei calde

Odată cu anunţul privind sistarea furnizării căldurii, conducerea societăţii de termoficare – directorul Thermonet, Mugur Corlăţan, a oferit şi o serie de precizări: „Furnizarea apei calde de consum va fi efectuată în mod corespunzător după acelaşi program. Se vor lua măsurile de izolare a instalaţiilor de încălzire în condiţii de siguranţă, se vor face diafragmările hidraulice necesare, se va face reglajul de debit pentru instalaţiile de pompare în condiţii economice şi se va proceda la reglajul instalaţiilor de furnizare apă caldă menajeră pentru sezonul cald. S-au efectuat probele hidraulice pentru identificarea zonelor cu siguranţă scăzută în exploatare în vederea pregătirii programului de reparaţii planificate pentru anul 2019”.

Nu în ultimul rând, utilizatorii au fost rugaţi să îşi asigure instalaţiile interioare şi să le pregătească pentru sezonul rece 2019-2020.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furnizarea căldurii în Suceava a fost oprită după şapte luni de sezon rece.
 Vizualizări articol: 1499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Furnizarea căldurii în Suceava a fost oprită după şapte luni de sezon rece0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei