Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 100 (7101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În parcarea Shopping City Suceava

Bucovina Dog Show, cel mai mare eveniment chinologic din nord-estul României, are loc sâmbătă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai mare eveniment chinologic din zona de nord-est a României, din această perioadă a anului - Bucovina Dog Show 2019, va avea loc sâmbătă, 4 mai, în parcarea Shopping City Suceava.

Evenimentul, organizat de Asociaţia Chinologică a judeţului Suceava, în parteneriat cu centrul comercial, cuprinde expoziţia chinologică naţională cu atribuirea titlului naţional CAC (Certificat de Aptitudini pentru Campionat), iar în după-amiaza aceleiaşi zile, expoziţia chinologică internaţională cu atribuirea titlului internaţional CACIB (Certificat de Aptitudini pentru Campionat Internaţional de Frumuseţe).

„La cele două expoziţii chinologice vor participa peste 600 de câini din 63 de rase omologate definitiv de Federaţia Chinologică Internaţională (FCI) şi o rasă nerecunoscută de Federaţia Chinologică Internaţională (American Toy Fox Terrier). Această rasă va fi arbitrată în afara competiţiilor propriu-zise. Printre rasele care vor fi prezente la Suceava, se vor număra şi unele mai rare ca: Ciobănesc alb elveţian, Bichon frise, Terrier Negru Rusesc, Boston Terrier, Ciobănesc francez Briard, Ciobănesc Belgian Groenendael, Bulldog englez, Bullmastiff, Cavaler King Charles Spaniel, Chin japonez, Coban kopegi, American Toy Fox Terrier, English Springer Spaniel, Spitz japonez, Pomeranian, Pinscher pitic, Shih tzu, Ogar rusesc Barzoi, Ogar englez Whippet, Spaniel tibetan, Welsh Corgi Pembroke, Samoyede, Mastiff de Tibet, Epagneul Breton, Chihuahua, Lup cehoslovac. Exemplarele canine înscrise în expoziţiile de la Suceava provin din România, Ucraina, Ungaria, Polonia, Republica Moldova, Olanda şi SUA. Din acest punct de vedere, expoziţiile din 4 mai 2019 se constituie în premiere absolute pentru zona geografică Moldova”, a explicat ing. Cristian Domiţian Moroşanu, preşedintele Asociaţiei Chinologice a Judeţului Suceava.

Corpul de arbitri care va oficia la expoziţiile de la Suceava este format din cinci arbitri chinologi internaţionali din Germania, Republica Moldova, Cluj-Napoca, Satu Mare şi Suceava, precum şi un arbitru chinolog naţional din Deva. În procesul de arbitraj, arbitrii vor fi sprijiniţi de un corp profesionist format din 12 secretari şi comisari de ring.

La finalul zilei se va decerna titlul de Supreme Best in Show Bucovina Dog Show 2019, la care vor participa câştigătorii celor două expoziţii chinologice.

„Având în vedere numărul de câini înscrişi, varietatea acestora, corpul de arbitri şi nu în ultimul rând condiţiile spaţiului de concurs asigurate de Shopping City Suceava, Asociaţia Chinologică a Judeţului Suceava garantează un regal chinologic de la care nu trebuie să lipsească nici un admirator al acestei minunate creaţii: câinele”, a adăugat Cristian Domiţian Moroşanu.

 

Prima expoziţie la care rasa Ciobănesc Românesc de Bucovina poate câştiga titlul CACIB

În urma eforturilor depuse de chinologii din România, în Adunarea Generală a Federaţiei Chinologice Internaţionale (FCI) din 29 aprilie de la Shanghai (China), a fost recunoscută definitiv, cu unanimitate de voturi, rasa Ciobănesc Românesc de Bucovina, una dintre rasele noastre naţionale. Ca urmare, expoziţia internaţională din 4 mai 2019 de la Suceava va fi prima expoziţie chinologică în care exemplarele din rasa Ciobănesc Românesc de Bucovina vor putea câştiga titlul CACIB (Certificat de Aptitudini pentru Campionat Internaţional de Frumuseţe).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucovina Dog Show, cel mai mare eveniment chinologic din nord-estul României, are loc sâmbătă.
 Vizualizări articol: 1470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bucovina Dog Show, cel mai mare eveniment chinologic din nord-estul României, are loc sâmbătă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei