Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 94 (7095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Drum liber

Podul provizoriu de peste râul Suceava, de la Vereşti, închis joi seară a fost redeschis traficului auto

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Podul provizoriu de peste râul Suceava, care face legătura între Udeşti şi Vereşti, de pe drumul judeţean 208D, a fost închis joi seară ca urmare a ploilor de săptămâna trecută. Din cauza creşterii debitului, apa a trecut peste pod, astfel încât autorităţile au decis să-l închidă temporar. Măsura a fost menţinută până sâmbătă, când apele au scăzut şi circulaţia auto s-a putut relua.

 

În perioada în care podul provizoriu a fost închis, circulaţia s-a derulat pe podul „mamă”, şoferii ignorând orice regulă de securitate. Şoferii au preferat să traverseze podul închis oficial deşi erau conştienţi de riscurile la care se expuneau. Pentru a traversa podul care era închis doar teoretic, şoferii au trecut peste mormanele de pietriş puse la capetele podului de către constructor tocmai în ideea de a nu permite accesul auto.

„E periculos, dar ce să fac acum, să mă duc înapoi prin Suceava? Dacă ei nu gândesc, că doar au avut experienţa de la Milişăuţi. Irosesc banii aşa, aiurea”, a spus unul dintre şoferii care a traversat podul închis.

„Dacă am venit până aici ce să facem? Dar ieri s-a circulat pe dincolo. Am văzut că au trecut şi alţii, am trecut şi eu, asta-i România noastră”, a fost reacţia unui alt şofer.

Alţii au spus că ştiu că e periculos ceea ce fac, dar preferă această soluţie decât să ocolească prin alte zone sigure.

„Cam periculos, m-am gândit, dar ce să facem, riscăm. Ar trebui să ocolesc cam 20 de km”, a explicat un alt şofer. Pentru alţi conducători auto vina aparţine celor care nu au făcut o rută provizorie mai trainică. „Crăp de nervi, că uite ce au făcut nenorociţii ăştia, au îngropat banii oamenilor”, a spus cu obidă unul dintre şoferi.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava, cei care au în administrare drumul judeţean 208D, spun că şoferii care trec pe acel pod închis dau dovadă de o crasă inconştienţă.

„Noi am pus grămezi de pietriş pentru a împiedica accesul atât pe podul provizoriu, cât şi pe podul de pe drumul judeţean, iar cei care trec pe acolo comit o faptă reprobabilă, dacă nu chiar penală”, a declarat Viorel Seredenciuc, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

Mai trebuie spus că podul provizoriu de peste râul Suceava a costat circa 500.000 de lei.

 

Licitaţia pentru desemnarea câştigătorului este în derulare

În ceea ce priveşte licitaţia pentru reabilitarea podului „mamă”, aceasta este în curs de derulare, dar procedurile încă nu sunt finalizate. Trebuie spus că o altă licitaţie a avut loc în luna ianuarie, numai că la acea vreme nu s-a prezentat nimeni la licitaţie.

Valoare totală a lucrărilor este de 747.577 de lei, dar creşterea salariilor din construcţii ar putea fi un  motiv pentru care constructorii ezită să se angajeze pentru a câştiga licitaţia.

Problemele de la pod au apărut din prima parte a anului 2018 și s-au accentuat. În zona centrală a podului traficul a fost restricţionat pe un singur sens de mers. Traficul greu a fost interzis prin indicatoare rutiere, iar pentru autoturisme viteza a fost limitată la 30 de km/h.

În urma expertizei care s-a făcut la pod a rezultat că problema este la suprastructura podului, la una dintre deschideri, fără a fi afectat vreun pilon.

După inundaţiile din 2010, podul a fost închis deoarece a fost avariat grav de acestea. La vremea respectivă Consiliul Judeţean Suceava a alocat 60 de miliarde de lei vechi (6 milioane de lei) pentru lucrări de reparaţii şi consolidare. Lucrările de consolidare şi reparaţii au fost executate de firma Civica şi finalizate în 2011. Podul a fost redeschis oficial circulaţiei publice din data de 1 decembrie 2011.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava au explicat că atunci au fost făcute lucrări la două din cele cinci tronsoane ale podului, cele dinspre Vereşti, iar problemele apărute acum în centrul podului nu au cum fi imputate constructorului din perioada 2010-2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Podul provizoriu de peste râul Suceava, de la Vereşti, închis joi seară a fost redeschis traficului auto.
 Vizualizări articol: 1365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podul provizoriu de peste râul Suceava, de la Vereşti, închis joi seară a fost redeschis traficului auto0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei