Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 94 (7095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Lansare proiect „REABILITAREA ŞI MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII EDUCAŢIONALE ÎN COMUNA POIANA STAMPEI, JUDEŢUL SUCEAVA”, Cod SMIS: 121903

COMUNA POIANA STAMPEI, cu sediul în localitatea Poiana Stampei, Strada Principală nr. 228, Judeţul Suceava, cod poştal 727430, a semnat Contractul de finanţare nr. 4113 în data de 27.03.2019 pentru proiectul cu titlul„REABILITAREA ŞI MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII EDUCAŢIONALE ÎN COMUNA POIANA STAMPEI, JUDEŢUL SUCEAVA” Cod SMIS: 121903, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 10. Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, Prioritatea de investiţii 10.1 Investiţiile în educaţie, şi formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii prin dezvoltarea infrastructurilor de educaţie şi formare.

Valoarea totală a proiectului este de 6.894.594,26 lei, din care finanţarea nerambursabilă este în sumă de 6.271.259,97 lei.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2014 - 2020 este Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, iar Organismul Intermediar responsabil cu implementarea acestui program în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Obiectivul general al proiectului

Crearea unei oferte educaţionale de bună calitate la nivelul educaţiei  timpurii şi al învăţământului obligatoriu în Comuna Poiana Stampei.

Obiectivul proiectului se bazează pe îmbunătăţirea infrastructurii de educaţie la nivelul comunei Poiana Stampei şi implicit a procesului educaţional, prin crearea, extinderea, reabilitarea şi modernizarea de noi spaţii necesare derulării activităţii educaţionale în cadrul Şcolii Gimnaziale Poiana Stampei. În subsidiar, se va urmări creşterea ofertei educaţionale prin oferirea unor metode moderne de învăţare şi prin prestarea unor activităţi extracurriculare, în procesul acesta fiind implicaţi atât elevii, cât şi profesorii şi membrii comunităţii.

Atingerea obiectivului va creşte calitatea şi atractivitatea educaţiei efectuate în cadrul învăţământului obligatoriu şcolar cu implicaţii deosebite în participarea elevilor la proces, reducerea abandonului şcolar şi mai ales a părăsirii timpurii a şcolii. Se urmăreşte ca obiectiv subsidiar reducerea abandonului şcolar şi creşterea numărului de elevi ce vor urma clasele învăţământului superior.

Obiectivele specifice ale proiectului

  1. Îmbunătăţirea şi extinderea infrastructurii educaţionale.
  2. Organizarea procesului educaţional adecvat pentru învăţământul obligatoriu
  3. Organizarea unor programe complementare învăţământului obligatoriu

Perioada de implementare a proiectuluieste de 42 de luni, respectiv între data 22.02.2018 şi data 30.07.2021, aceasta cuprinzând, dacă este cazul, şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului înainte de semnarea Contractului de finanţare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Grupul ţintăeste format din: populaţia tânără formată din elevii care vor participa atât la învăţământul obligatoriu, cât şi cei care vor beneficia de facilităţile programului "Şcoală după şcoală"; grupul de persoane selectate pentru a participa la programul "A doua şansă"; părinţii copiilor, atât cei care locuiesc în comună, cât şi cei ce lucrează în Vestul Europei, care pot spera la o educaţie corespunzătoare a acestora; mediul de afaceri, care se poate dezvolta în viitor având în vedere posibilitate utilizării unor resurse umane superior educate.

COMUNA POIANA STAMPEI

Date de contact beneficiar

COMUNA POIANA STAMPEI, telefon 0230575177, E-mail: poiana_stampei@yahoo.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansare proiect „REABILITAREA ŞI MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII EDUCAŢIONALE ÎN COMUNA POIANA STAMPEI, JUDEŢUL SUCEAVA”, Cod SMIS: 121903.
 Vizualizări articol: 1008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lansare proiect „REABILITAREA ŞI MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII EDUCAŢIONALE ÎN COMUNA POIANA STAMPEI, JUDEŢUL SUCEAVA”, Cod SMIS: 1219030.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei