Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 75 (7076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiect tehnic finalizat

Construcția noului pod peste apa Sucevei începe pe 15 aprilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Realizarea unei rute alternative de circulație pentru evitarea aglomerației de pe Calea Unirii, din zona centrelor comerciale, va începe din data de 15 aprilie, când se va da startul lucrărilor de construire a unui nou pod peste apa Sucevei.

Anunțul despre demararea acestei investiții foarte importante pentru municipiul Suceava a fost făcut de primarul Ion Lungu, care s-a întâlnit vineri dimineața cu reprezentanții asocierii de firme câștigătoare a licitației organizate anul trecut:

„Astăzi a fost predat proiectul tehnic la Podul de peste râul  Suceava, care face parte din Ruta Alternativă Suceava-Botoșani.
Pe data de 15 aprilie vor demara oficial lucrările la acest obiectiv de investiții, foarte important în vederea fluidizării traficului în municipiul Suceava. Doamne ajută!”.

Contractul pentru construirea unui nou pod peste râul Suceava a fost semnat pe 19 decembrie cu asocierea SC Cornell’s Floor SRL Botoșani, SC Comir SRL Botoșani și SC Aria Construct SRL Alba Iulia.

Cel de-al treilea pod peste apa Sucevei, din municipiul Suceava, va purta numele Podul Unirii, licitația și contractul de realizare al acestuia fiind făcute în Anul Centenar, de sărbătorire a 100 de ani de la Marea Unire.

Acesta va avea o lungime de 104,4 m carosabil, o lățime totală de 11,20 m şi câte 1,5 m trotuare o parte şi de alta.

Costurile de realizare a podului sunt acoperite aproape integral din creditul de 25 de milioane de lei contractat de municipalitate în urmă cu doi ani, din care pentru această lucrare au fost alocate 5 milioane de lei, încât plățile către constructor nu vor fi o problemă.

Construcţia podului va fi urmată de asfaltarea unui drum cu o lungime de 4 km, astfel încât să devină funcțională ruta alternativă Suceava – Botoșani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Construcția noului pod peste apa Sucevei începe pe 15 aprilie.
 Vizualizări articol: 2537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Construcția noului pod peste apa Sucevei începe pe 15 aprilie4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei