Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 72 (7073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Maricela Cobuz susţine legislaţia împotriva fumatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a participat ieri, 26 martie 2019, la evenimentul „Primul Forum Global Drepturile Omului şi o Lume Fără Tutun”, desfăşurat la Palatul Cotroceni din Bucureşti.

Maricela Cobuz a explicat că Forum Global este al doilea eveniment de amploare desfăşurat în cadrul platformei strategice de angajare în domeniul sănătăţii a României. „Liderii globali în domeniul sănătăţii şi drepturile omului s-au reunit pentru a dezbate problemele asupra epidemiei de tutun şi angajamentul necesar din partea tuturor factorilor decizionali de a stabili un plan de acţiune care să pună capăt acestei epidemii, astfel încât anul 2035 să devină o generaţie fără tutun”, a explicat deputatul PSD de Suceava. Ea a declarat că în prezent, tutunul ucide peste şapte milioane de oameni anual la nivel global, fiind de departe cea mai importantă cauză a deceselor care pot fi prevenite în întreaga lume. „Dacă tendinţele actuale continuă, tutunul va fi responsabil de pierderea unui miliard de vieţi în acest secol, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Tutunul este obiectul singurului tratat global privind sănătatea publică, Convenţia-Cadru privind Controlul Tutunului a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (FCTC). FCTC a fost ratificat de 180 de ţări, care sunt obligate să pună în aplicare o serie de măsuri pentru reducerea consumului de tutun”, a mai precizat Maricela Cobuz. Ea a amintit şi de „Iniţiativa 2035 Prima Generaţie Fără Tutun a României”, care este coordonată de Asociaţia Generaţia România Sănătoasă 2035, aceasta fiind cea mai mare coaliţie axată pe controlul tutunului din România şi prima coaliţie largă în domeniul sănătăţii publice. „Cu o reţea de peste 350 de ONG-uri locale cu preocupări în controlul tutunului şi subiecte de sănătate publică din România, iniţiativa se concentrează asupra instrumentelor de consolidare a platformelor de comunicare şi a reţelelor regionale. Misiunea Iniţiativei 2035 Prima Generaţie Fără Tutun a României este de a construi o generaţie de adulţi sănătoşi până în 2035 prin promovarea unui set de măsuri adecvate de sănătate publică”, a mai declarat deputatul PSD de Suceava. De precizat că anul trecut, în calitate de deputat în Comisia pentru sănătate şi familie, Maricela Cobuz a primit distincţia de „Ambasador 2035 fără tutun”. „Această distincţie îmi oferă prilejul de a susţine legislaţia şi acţiunile împotriva fumatului, astfel încât în anul 2035 România să se afle printre statele care nu mai au acest flagel”, a încheiat Maricela Cobuz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz susţine legislaţia împotriva fumatului.
 Vizualizări articol: 1418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Maricela Cobuz susţine legislaţia împotriva fumatului1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei