Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 63 (7064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Proiectul ”Tineri activişti pentru o comunitate cu iniţiativă - DIZAB-TIN-ACT”, la ora bilanţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul ”Tineri activişti pentru o comunitate cu iniţiativă - DIZAB-TIN-ACT” a ajuns la ora bilanţului. Marţi, 19 martie, începând cu ora 11:00, în Sala ,,Nicolae Labiş” din cadrul Instituţiei Prefectului Suceava, va avea loc conferinţa de prezentare a rezultatelor proiectului regional ”Tineri activişti pentru apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi – DIZAB-TIN-ACT”, organizată de Asociaţia Centrul de Consiliere, Psihoterapie şi Dezvoltare Umană – Psihascend. Proiectul ”Tineri activişti pentru o comunitate cu iniţiativă - DIZAB-TIN-ACT” are ca scop oferirea de oportunităţi tinerilor cu dizabilităţi din patru judeţe din regiunea Nord-Est, respectiv Suceava, Botoşani, Iaşi şi Neamţ, pentru ca aceştia să îşi dezvolte aptitudini şi competenţe relevante, care să le crească şansa de activism în domeniul apărării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi.

Coordonatorul proiectului, Radu Alexa, a explicat că prin acest proiect tineri cu dizabilităţi cu vârste între 18 şi 35 de ani din patru judeţe din regiunea Nord-Est (Suceava, Botoşani, Iaşi şi Neamţ) au învăţat cum să-şi susţină cauza, cum să lupte pentru apărarea drepturile lor. Practic, aceşti tineri, care de regulă îşi afirmă timid opiniile, au participat la un program de instruire şi mentorat, astfel 24 dintre ei au devenit activişti din rândul persoanelor cu dizabilităţi. De asemenea, 12 reprezentanţi ai ONG-urilor din domeniu au fost instruiţi să lucreze alături de aceşti tineri. Tot pe durata proiectului, tinerii activişti sunt sprijiniţi să organizeze evenimente publice în care să poarte mesajul celor cca. 6.000 de persoane cu dizabilităţi cu potenţial de implicare activă în viaţa comunităţilor, ceea ce reprezentă o premieră la nivelul multor localităţi.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Asociaţia Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), Confederation of European Social Firms, Employment initiatives and Social Cooperatives (CEFEC) şi Asociaţia Biosilva. Pentru mai multe informaţii puteţi lua legătura cu coordonator proiect, Radu Alexa, tel. 0744 523 923, e-mail contact.helpandadvice@gmail.com.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul ”Tineri activişti pentru o comunitate cu iniţiativă - DIZAB-TIN-ACT”, la ora bilanţului.
 Vizualizări articol: 1920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul ”Tineri activişti pentru o comunitate cu iniţiativă - DIZAB-TIN-ACT”, la ora bilanţului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei