Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 58 (7059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Contre dure

Consilierul Cătălin Miron cataloghează ca „halucinantă” justificarea primarului din Rădăuţi pentru frauda de 4,5 milioane euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul local PNL Cătălin Miron îl acuză pe primarul municipiului Rădăuţi, Nistor Tătar, că a pus la cale o întreagă regie şi s-a făcut avocatul  SC Servicii Comunale SA, deşi în mod normal, din funcţia pe care o deţine trebuia să apere bugetul local. Este vorba de 19.570.111 de lei, sumă pe care Primăria Rădăuţi trebuia să o încaseze de la SC Servicii Comunale SA, sumă calculată de Curtea de Conturi, dar care în urma unui proces îninstanţe a fost anulată la plată.
Cătălin Miron este de părere că Nistor Tătar, în calitate de preşedinte al PSD Rădăuţi, a creat un scenariu bine pus la punct în laboratoarele de partid, folosindu-se în acest scop de persoana care deţinea atribuţiile de primar înainte de alegerile din 2016, nimeni alta decât un subaltern din organizaţia municipală PSD.
“Domnul Tătar spune un mare adevăr, dar care, din păcate se răsfrânge asupra bugetului local în mod dramatic, iar explicaţiile sale sunt de-a dreptul halucinante. Acesta a afirmat că la data introducerii cererii de chemare în judecată a aplicat un management favorabil pentru SC Servicii Comunale SA. Acest lucru se întâmpla pe 20 mai 2016, iar două săptămâni mai târziu domnul Nistor Tătar devenea primar al municipiului Rădăuţi, iar în această calitate avea obligaţia să depună toate diligenţele pentru a recupera banii care se cuveneau la bugetul local şi nu să favorizeze societatea pe care a condus-o până la alegeri”, a arătat Cătălin Miron.
Potrivit consilierului liberal, până la primul termen de judecată, din 22 septembrie 2016, probele administrate de Primăria Rădăuţi au fost formulate în favoarea SC Servicii Comunale SA şi nu pentru apărarea bugetului local, aşa cum ar fi fost normal.
Cătălin Miron spune că are această certitudine după ce a văzut cum a fost soluţionat litigiul, dar şi prin prisma faptului că primarul Nistor Tătar a cerut secretizarea documentelor care s-au depus în dosar cu trei zile înainte de primul termen de judecată, prin dispoziţia nr. 701, din 19 septembrie 2016.
“După soluţionarea litigiului în condiţii dezastruoase pentru Primăria  municipiului Rădăuţi, prin pierderea a jumătate din bugetul local,  nimeni nu scoate o vorbă, nu se aplică nici o sancţiune, nu se caută nici un vinovat. Mai mult, se şterge această datorie istorică prin votul  Consiliului Local Rădăuţi, vot la care consilierii locali PNL au refuzat să participe, denunţând public acest jaf din bugetul local. Devalizarea istorică a bugetului local nu mai ţine de lupta politică, ci strict este treaba organelor de cercetare penală. Cei vinovaţi trebuie să plătească  pentru acest simulacru de acţiune juridică până la ultimul leu”, a concluzionat Cătălin Miron.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierul Cătălin Miron cataloghează ca „halucinantă” justificarea primarului din Rădăuţi pentru frauda de 4,5 milioane euro.
 Vizualizări articol: 2657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 14 voturi
Consilierul Cătălin Miron cataloghează ca „halucinantă” justificarea primarului din Rădăuţi pentru frauda de 4,5 milioane euro4.6514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei