Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 43 (7044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Legislaţie

Maricela Cobuz anunţă că din acest an, absolvenţii specializării Nutriţie şi Dietetică vor putea profesa în domeniu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava dr. Maricela Cobuz a anunţat că începând din acest an absolvenţii studiilor superioare pe specializarea Nutriţie şi Dietetică vor putea profesa în acest domeniu. Maricela Cobuz a susţinut o declaraţie politică în plenul Camerei Deputaţilor în care a arătat recent că Guvernul României a adoptat printr-o hotărâre Normele metodologice de aplicare a Legii Dieteticianului nr. 256/2015 şi acestea au fost publicate în Monitorul Oficial.

„Încă de la începutul mandatului de deputat şi membru în Comisia pentru sănătate şi familie, mi-am dedicat cea mai mare parte din activitatea parlamentară domeniului medical. Ca deputat, am adresat o interpelare Ministerului Sănătăţii privind stadiul de elaborare şi implementare a normelor Legii Dieteticianului. Normele metodologice de aplicare a Legii 256/2015 reglementează modalitatea de exercitare a profesiei de dietetician cu drept de liberă practică, modalitatea de obţinere a autorizaţiei de liberă practică, formarea continuă şi asigurarea profesională în domeniul”, explicat deputatul PSD de Suceava. Ea a spus că aprobarea Hotărârii de Guvern, care pune în aplicare Normele metodologice ale acestei legi, vine în corelare cu adoptarea de către Parlament a legii privind introducerea în şcoli, începând cu anul şcolar 2020-2021, a orelor de nutriţie în cadrul disciplinei educaţie pentru sănătate, proiect de lege pe care l-a iniţiat personal.

Maricela Cobuz a mai amintit că în România, în urmă cu câţiva ani, mai multe facultăţi din ţară au acreditat programul de Nutriţie şi Dietetică, care au pregătit studenţii în acest domeniu. „Astfel, dieteticienii şi nutriţioniştii din România vor putea să profeseze alături de cadrele medicale în cabinetele medicale şi spitale, sau vor putea profesa ca dieteticieni în instituţii sociale, unităţi alimentare, şcoli sau laboratoare de cercetare. Consider că este un pas important în consolidarea sistemului de sănătate din România şi o contribuţie uriaşă la buna aplicare a predării orelor de educaţie pentru sănătate”, a declarat deputatul PSD de Suceava. 

Maricela Cobuz a subliniat că o bucură faptul că acţiunile sale din calitate de deputat vor contribui la exercitarea profesiei de dietetician şi nutriţionist, având în vedere numărul mare de absolvenţi ai acestei specialităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz anunţă că din acest an, absolvenţii specializării Nutriţie şi Dietetică vor putea profesa în domeniu.
 Vizualizări articol: 1431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Maricela Cobuz anunţă că din acest an, absolvenţii specializării Nutriţie şi Dietetică vor putea profesa în domeniu1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei