Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 38 (7039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nedumerire

Deputatul Ioan Balan acuză conducerea Ministerului Sănătăţii că nu este capabilă să cheltuie banii alocaţi de la buget

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul liberal de Suceava Ioan Balan şi-a exprimat scepticismul cu privire la capacitatea conducerii Ministerului Sănătăţii de a cheltui întreaga sumă de bani alocată prin proiectul de buget din 2019. Această temere vine din cifrele de anul trecut, când mai bine de o treime din sumele alocate nu au fost consumate.

„Potrivit datelor prezentate în spaţiul public, din 100% fonduri alocate la Ministerul Sănătăţii s-au cheltuit doar 65,8%, în condiţiile în care unele programe naţionale nu au avut bani, unele maternităţi nu au aparatură şi medicamente suficiente. Care sunt motivele pentru care Ministerul Sănătăţii a executat într-un mod atât de slab fondurile alocate în anul 2018? Ce garanţii puteţi furniza atât celor care contribuie la fondurile de sănătate, cât şi personalului medical că în anul 2019 nu vom avea o situaţie similară cu anul trecut, când banii nu sunt cheltuiţi 100% în interesul politicilor de sănătate, ci sunt păstraţi bine pentru a acoperi găurile din buget?”, s-a întrebat Ioan Balan, întrebări pe care le-a adresat şi actualei conduceri a Ministerului Sănătăţii.

În opinia parlamentarului sucevean una dintre cele mai importante probleme în viaţa cetăţenilor români o reprezintă calitatea foarte slabă a serviciilor de sănătate, în ciuda faptului că peste 6 milioane de cetăţeni contribuie foarte mult din veniturile lor pentru a beneficia de servicii de calitate.

„Apreciez foarte mult faptul că, în anul 2019, Ministerul Sănătăţii are alocate credite bugetare în valoare totală de 1,18 miliarde lei pentru transferuri de capital, în special pentru dotarea unităţilor spitaliceşti cu aparatură medicală, precum şi pentru transferuri în vederea efectuării de reparaţii capitale pentru spitale. Din păcate, această veste bună este tot mai puţin credibilă, având în vedere faptul că şi în anii anteriori Ministerul Sănătăţii a avut anumite alocări pentru modernizarea spitalelor şi a aparaturii, însă acele alocări au fost tăiate atunci când s-au făcut rectificări bugetare”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal a mai adus în discuţie şi problemele punctuale existente la nivel local, în Suceava, şi cere lămuriri vizavi de banii care vor ajunge în judeţ în cursul acestui an.

„Chiar dacă în ultimii doi ani autorităţile locale şi Consiliul Judeţean Suceava nu au mai aşteptat intervenţia Guvernului şi au făcut eforturi uriaşe pentru modernizarea spitalelor de la nivelul judeţului, vă solicit să precizaţi cum veţi distribui sumele prevăzute pentru cheltuieli de capital la nivel naţional. Vă solicit să precizaţi ce alocări veţi dispune la nivelul Judeţului Suceava pentru dotarea unităţilor spitaliceşti cu aparatură medicală modernă, precum şi alte reparaţii capitale pentru spitale”, sunt chestiuni pe care Ioan Balan i le-a ridicat ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, şi la care aşteaptă răspunsuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan acuză conducerea Ministerului Sănătăţii că nu este capabilă să cheltuie banii alocaţi de la buget.
 Vizualizări articol: 1094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan acuză conducerea Ministerului Sănătăţii că nu este capabilă să cheltuie banii alocaţi de la buget1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei