Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 37 (7038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În urma consultărilor cu sucevenii

Deputatul sucevean Daniel Popescu susţine mai multe amendamente la proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2019

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parlamentarul USR Daniel Popescu, originar din Câmpulung Moldovenesc, ales deputat în Diaspora, a formulat o serie de amendamente la proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2019, o bună parte dintre acestea vizând judeţul Suceava. Daniel Popescu a spus că amendamentele s-au bazat pe discuţiile şi consultările pe care le-a avut cu cetăţenii din acest judeţ, precum şi cu reprezentanţi de asociaţii şi cu autorităţi publice locale sucevene.

Daniel Popescu a subliniat că unul dintre cele mai importante amendamente depuse este legat de programul „prejudicios şi nelegal” „Utilităţi şi mediu la standarde europene în judeţul Suceava”, prin care 60 de localităţi sucevene au contractat un împrumut garantat de statul român de peste 27 de milioane de euro pentru a fi construite peste 230 km de conducte pentru transportul de gaze naturale de înaltă presiune. El a arătat că astăzi localităţile sucevene se găsesc în situaţia de a plăti sume colosale din bugetele locale pentru a acoperi costurile unor investiţii care au fost transferate de ani buni în proprietatea statului român. „Din această cauză, aceste localităţi riscă să intre în blocaj financiar şi administrativ, motiv pentru care am solicitat ca statul român să preia la datoria publică cele 17 milioane de euro ce au rămas de achitat din împrumutul extern”, a spus Daniel Popescu.

Deputatul USR a adăugat că un alt amendament propus care s-ar dovedi extrem de util pentru suceveni şi pentru dezvoltarea turismului din zona Bucovinei se referă la alocarea a 100 milioane de lei pentru finalizarea celui de-al doilea tronson al pârtiei de schi din Masivul Rarău. El a spus că alte trei amendamente vizează îmbunătăţirea mai multor aspecte critice pentru buna administrare a judeţului Suceava, respectiv reabilitarea mai multor drumuri judeţene, printre care DJ 172 D Coşna – Ilva Mică, dar şi pentru regularizarea malurilor pe râurile cu risc de inundaţii din bazinul hidrografic Siret şi reabilitarea punctului de trecere a frontierei Siret, tranzitat în anul 2018 de mai mult de 2,3 milioane de persoane.

Daniel Popescu a spus că a depus şi alte amendamente care au rezultat din consultările cu românii din străinătate, care pot fi consultate la adresa de internet www.daniel-popescu.ro/deputatul-usr-daniel-popescu-amendamente_buget2019/.

El a mai precizat că USR a depus mai mult de 200 de amendamente la proiectul Legii bugetului de stat, axate în principal pe transporturi, educaţie şi justiţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul sucevean Daniel Popescu susţine mai multe amendamente la proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2019.
 Vizualizări articol: 1270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Deputatul sucevean Daniel Popescu susţine mai multe amendamente la proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 20194.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei